Exaltació de la Fallera Major de Xàtiva 2019, Laura Martí i Sanz

Des de 2012 que la Junta Local fallera de Xàtiva no celebrava la presentació de les falleres majors de la ciutat en dos actes per separat, el dissabte a les 20,00h va tindre lloc l’acte d’Exaltació de la Fallera Major, Laura Martí i Sanz i el diumenge a les 16,00h va ser el torn de Carmen Pavia i Solves, Fallera Major Infantil de Xàtiva 2019

Un gran nombre de veïns i representants del col·lectiu faller de Xàtiva acompanyaren, en la vesprada de dissabte, a Laura Martí i Sanz durant l’acte de la seua exaltació com a Fallera Major de Xàtiva 2019 celebrat al Gran Teatre de la ciutat.

IMG_7315L’alcalde i president Nat de la Junta Local Fallera, va proclamar a Laura Martí i Sanz com a fallera major per a l’any 2019 i tot seguit va imposar la banda i la insígnia que l’acredita. El moment de l’exaltació de la màxima representant fallera va ser màgic, ple d’esplendor i va ser seguit amb atenció pel nombrós públic congregat en el Gran Teatre. A partir d’aquest precís instant començava per a Laura Martí i Sanz un exercici faller replet de sorpreses.

IMG_7261Seguidament van pujar a l’escenari les joves que conformen la Cort d’Honor de la Fallera Major.Carla González Gracia, Laura Casamayor Miñana, Laura García Vila i Mireia Vidal Remón, que viuran també la festa josefina amb molta intensitat.

També van acompanyar a Laura Martí les Falleres Majors de cada comissió de Xàtiva, al costat dels seus respectius presidents o representant de Junta gestora.

IMG_7372Durant l’esdeveniment es van lliurar diferents reconeixements a personalitats que han destacat a les festes falleres. El Socarrat d’Honor va ser per a Maruja Ortolà i Morant, de la falla Ferroviaria. El distintiu d’Or de la Junta Local Fallera va ser atorgat al Cos de la Policia Local de Xàtiva, i també es va fer entrega del bunyol i socarrat col.lectiu a la comissió Verge del Carme pel seu 50 aniversari.

IMG_7381Van ser convidats a l’esdeveniment, la Fallera Major d’Alzira Mercedes Bohigues i Valls amb la seua cort d’honor, i la Fallera Major de Picanya Maite García i Martín. També la localitat de Jumilla va estar present a l’acte amb els veremadors majors Isabel Gilar i Navarro, i Juán José Pérez i Martínez.

La mantenidora de l’acte va ser Agueda Martí i Rubio amiga i ex fallera de Ferroviària, que va exaltar la figura de Laura com a Fallera Major.

L’himne oficial de la Comunitat Valenciana va tancar aquest acte emotiu i replet de sensacions inèdites. A partir d’aquest moment, comença el compte enrere per a l’inici de la festa fallera a Xàtiva.

[g-gallery gid=”47404″]

 

No hay comentarios

Dejar respuesta

dos × uno =