Esquerra Unida organitza una xerrada sobre memòria històrica

El col.lectiu d’Esquerra Unida Xàtiva organitza una xerrada per donar a conèixer les dificultats que pateix la recuperació de la memòria històrica al País Valencià i les tasques que alguns col.lectius estan duent endavant.


L’acte tindrà lloc a la nova seu d’Esquerra Unida, aquest divendres 8 d’abril a les 19 hores amb la intervenció de Miguel Mezquida, Historiador i Arqueòleg del Grup per la Recuperació de la Memòria Històrica de València.

cartell-memoria-historicaDes de l’any 2012 un equip multidisciplinari d’aquest col.lectiu està intervenint i estudiant a diferents punts de la Serra de El Toro a Castelló on s’ubicà una part important del Front de Llevant durant la Guerra Civil espanyola. La llavor fonamental d’aquest equip està sent la recuperació de combatents de guerra desapareguts a la zona, però tambè realitza exhumacions de represaliats pel Franquisme en localitats com Borriol o València.

Malgrat que el País Valencià començà amb aquestes tasques de recuperació l’any 2010, a hores d’ara, només 11 intervencions i 39 persones exhumades situen el nostre territori a la cua de tot l’Estat en apertura de foses comunes.

Cal recordar que aquestes tasques han de fer-se, en la gran majoria de casos, sense cap ajuda pública, la qual cosa dificulta encara més la seua realització. Així i tot, col.lectius com el que Miguel Mezquida representa, continuen traballant activament no sols en el pur treball de recuperació i estudi, sino també en la conscienciació social que requereix per tal que les administracions públiques destinen més recursos a allò que és la recuperació de la memòria històrica.

El col.lectiu d’Esquerra Unida Xàtiva convida a conéixer més de prop aquestes tasques, la seua importància i els entrebancs que pateixen en l’actualitat, així com els posicionaments socials i polítics que fan de la recuperació històrica un difícil treball.

Després de la xerrada hi haurà un sopar de baix braç al qual podrà participar tothom per continuar parlant sobre la memòria històrica al nostre entorn.

No hay comentarios

Dejar respuesta