Es modificarà el traçat de la línia Xàtiva-Alcoi per a ampliar l’embassament de Bellús

El Ministeri de Transició Ecològica i l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) s’han posat de termini aquest primer trimestre de 2022 per a signar el conveni per a redactar i executar el projecte de modificació del traçat de la línia fèrria Xàtiva-Alcoi al seu pas pel terme de Bellús, que permetrà acabar amb els problemes que arrossega la presa des que es construïra fa 25 anys. Així ho ha publicat el rotatiu Les Províncies.

Cal recordar que l’embassament pot omplir-se com a molt al 40% de la seua capacitat per a evitar que la via s’inunde. La inversió prevista, segons anunciara el mes de juny passat el president de la Confederació Miguel Polo, és de 7 milions d’euros. Aquesta actuació, segons aclareixen des de Confederació, no té relació amb les actuacions de modernització previstes en aquesta línia de tren que comportaran, segons va avançar Adif, el tancament del trànsit durant un any. Mentrestant, Confederació està duent a terme treballs de restauració fluvial en el riu Albaida, aigües avall de la presa, per a l’eliminació de la canya comuna, havent conclòs una primera fase i col·locat cobertures opaques, que seran retirades posteriorment per a la plantació d’espècies autòctones.

També continuen els treballs d’instal·lació d’una torre multipresa en l’embassament, que permetrà derivar aigua de diferents cotes, estrats d’aigua, en funció de l’estat de qualitat de les aigües a cada moment.

No hay comentarios

Dejar respuesta

1 × tres =