Els bons al consum local injecten més d’un milió d’euros en el comerç de Xàtiva

Ahir finalitzava la segona fase de la campanya, en la qual s’han adquirit més de 39.000 bons per un total de 10.826 veïns i veïnes de la ciutat

L’Ajuntament ha informat de les xifres de la segona fase de la campanya de bons de consum local, que va finalitzar ahir dimarts 15 de juny, i amb la qual el veïnat de Xàtiva ha realitzat durant aquests mesos compres als locals i establiments de la ciutat per tal de reactivar l’economia local mitjançant el «Reactivem Xàtiva».

En total, des de l’inici de la segona fase en desembre de 2020, s’han venut a través de la plataforma de Caixa Ontinyent un total de 39.312 bons per valor de 1.046.950 euros. En total, 10.826 veïns i veïnes de Xàtiva han adquirit bons per bescanviar als comerços de Xàtiva.

«Aquesta segona fase de la campanya de bons de consum local ha sigut un èxit rotund, que ha estat possible gràcies a la bona acollida que el veïnat de Xàtiva ha tingut per a aquesta iniciativa, i gràcies de forma molt especial al magnífic treball que està fent el comerç de Xàtiva per tal de superar una complicada situació econòmica com a conseqüència de la pandèmia», ha explicat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà.

Cal destacar que la meitat dels diners invertits han estat aportats íntegrament per l’Ajuntament de Xàtiva, mentre que l’altra meitat l’aporten els propis usuaris. En aquesta segona fase s’han pogut adquirir bons per valor de 5, 10, 20 i 30 euros (que es podien canviar als establiments associats per valor de 10, 20, 40 i 60 euros) fins a un màxim de 100 euros per persona. Un total de 379 comerços de Xàtiva han participat en aquesta segona fase de la campanya, el que suposa un centenar més que en la primera fase.

Des de l’inici de la campanya de Bons al Consum a Xàtiva, sumant ambdues fases, s’han consumit quasi 1,4 milions d’euros que han repercutit directament en els comerços i negocis de Xàtiva adherits.

L’Ajuntament ja baralla la possibilitat de realitzar una tercera fase. «Els bons per al consum local han vingut per a quedar-se i estem treballant per a posar en marxa la tercera edició de cara a la campanya de Nadal», ha indicat Cerdà, qui ha assegurat que «entenem que aquesta és una bona iniciativa i hem de seguir mostrant el nostre suport al comerç local per a reactivar junts la nostra ciutat».

No hay comentarios

Dejar respuesta

trece + 3 =