Els alcaldes afectats per la línia C2, l’Alcúdia de Crespins-La Encina, es reuneixen amb representants de Renfe i Adif

El passat divendres, 6 de maig, el Saló de Sessions de l’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins acollia una reunió de gran calat de la qual participaven diversos portaveus.

Entre ells, es trobava Mai Castells, l’alcaldessa de Canals, Pepe Garrigós, l’alcalde de l’Alcúdia de Crespins, José Barberá, l’alcalde de Montesa, Maria Josep Tortosa, l’alcaldessa de Vallada, Guillermo Jorques, l’alcalde de Moixent, i diversos representants de RENFE, la principal empresa de transport ferroviari, i d’ADIF, l’entitat pública empresarial encarregada de la construcció de línies de ferrocarril.

Tot i que Canals no compta amb estació de ferrocarril pròpia, la proximitat amb l’Alcúdia de Crespins, i el flux d’usuaris/es canalins/es que fan ús d’aquest mitjà de transport va ser rellevant perquè Mai Castells hi participara de l’assemblea.

A l’esmenada reunió, el director general de Conservació i Manteniment d’ADIF, Ángel Contreras i el subdirector de Manteniment d’Infraestructures Est, Fernando Ugena, anunciaven la licitació al mes de juny, i la posterior construcció de la nova estació.

Aquest projecte, inclòs dins del Pla de Rodalies aprovat pel Consell de Ministres, consisteix a la renovació de la línia C2, l’Alcúdia de Crespins-La Encina, per tal d’apartar-se, de manera tècnica, a la normativa europea vigent. Aquest fet garantirà la construcció d’una estació de tren apropiada, convenient i adequada per al seu ús.

A pesar que aquestes obres de millora integrals suposen el tall provisional de la línia de tren de l’Alcúdia de Crespins, és important afegir que tant RENFE com ADIF han deixat clar que el servei no s’interromprà. Per això, ja s’ha convingut posar a disposició de la ciutadania, com a mitjà de transport alternatiu, un autobús que eixirà d’Alcúdia de Crespins fins a Xàtiva, on ja es podrà fer ús de la xarxa de ferrocarril.

No hay comentarios

Dejar respuesta