El Servei d’Anàlisi del Lluís Alcanyís de Xàtiva obté la certificació de qualitat ISO2001

Este laboratori presta servei a tot el departament de salut Xàtiva-Ontinyent i rep mostres per a anàlisi tant de l’Hospital, el centre d’especialitats i dels centres d’atenció primària a més d’actuar de laboratori de suport del laboratori de l’Hospital general d’Ontinyent.

Esta Unitat central de laboratoris treballa en jornada contínua les 24 hores del dia i realitza anualment més de dos milions i mig de determinacions analítiques, sent d’activitat programada un 60% i com a sol•licitud urgent un 40%.

En este servei es realitza la funció d’ajuda al diagnòstic i és un dels fonamentals punts de suport de l’activitat assistencial a l’intervindre en el 80% de les decisions clíniques i en més del 95% dels processos assistencials.

El Laboratori compta amb àrees de bioquímica, hormones, marcadors tumorals, fàrmacs, proteïnes, autoimmunitat, líquids biològics i proves funcionals.

També participa en la realització d’estudis preoperatoris, perfils lipídicos, diagnòstic de patologies autoimmunes, garbellaments prenatals, estudis d’esterilitat, estudis d’al•lèrgia, gestió d’estudis genètics i moleculars així com la participació en els circuits de cribratge del càncer de còlon i diabetis poblacional així com part de diversos estudis clínics que es realitzen en el departament.

La tecnologia amb què compta el laboratori d’anàlisis clíniques se situa entre les més validades dins de les disponibles en el mercat, comptant amb sistemes modulars avançats en una cadena robotitzada que integra totes les etapes del procés analítics que inclou potents sistemes de mesura.

Per al responsable d’este Servei d’anàlisis clíniques, Francisco Miralles, l’obtenció d’esta certificació suposa “un important repte, incrementat per la situació actual derivada de la pandèmia per COVID19, sent un aspecte clau la implicació de tota la seua plantilla, molt formada i capacitada”.

Miralles destaca que “amb la certificació s’ha verificat la correcta política de qualitat, en busca de l’excel·lència i millora contínua, orientada cap al pacient per mitjà de protocols basats en l’evidència mèdica i seguretat clínica, a través de l’obtenció d’indicadors que engloben les tres fases del procés analític: preanalítica, analítica i post-analítica” i que contempla tant l’extracció de les mostres, transport i recepció, anàlisi, validació i emmagatzematge.

No hay comentarios

Dejar respuesta