El projecte Educatiu «Patis oberts al barri» obrira els patis dels centres escolars de Xàtiva

A partir de l’1 d’octubre, el pati de l’Attilio Bruschetti estarà obert de dilluns a divendres de 17h. a 21h, també en els dies laborables fora del calendari escolar

Els patis dels centres escolars de la ciutat s’obriran com espais d’us públic per a les famílies, xiquets i xiquetes i adolescents fora de l’horari escolar. En això consisteix la iniciativa «Patis oberts al barri» que ha estat presentada aquest matí per la regidora d’Educació Amor Amorós. El pati de l’Attilio Bruschetti estarà obert de dilluns a divendres de 17h. a 21h, també en els dies laborables, fora del calendari escolar. Abans d’acabar el mes d’octubre s’obrirà també el pati del Taquígraf Martí i el del Martínez Bellver.

patis.oberts-xativa-diaridigital.es-2La iniciativa persegueix l’optimització de l’ús dels centres escolars, potenciant la seua vessant educativa i social, fent possible que diferents col·lectius de la ciutat puguen realitzar activitats i interrelacionar-se amb el barri. D’altra banda, «Patis oberts al barri» ofereix una alternativa d’oci als xiquets i xiquetes de la ciutat que l’exerciran de forma autònoma en un context segur i de proximitat.

pati-attilio-diaridigital.esEls patis oberts compten amb un servei de consergeria que obrirà i tancarà el pati dins de l’horari previst, vetlant pel bon ús de les instal·lacions i perquè les relacions que s’estableixen entre tots i totes siguen positives. Es tracta d’un projecte obert, que pensa en el temps lliure i d’oci dels nostres menuts, però és també un projecte en constant procés d’enriquiment que està obert a les propostes del propi centre escolar, de les AMPES o dels veïns del barri.

«Patis oberts al barri» serà també escenari i laboratori dels mòduls de formació professional de La Costera que han proposat experiències d’aprenentatge per a aquest curs. Totes les activitats que es proposen seran obertes a tot el públic i gratuïtes.

amor-amoros2-diaridigital.esLa regidora Amor Amorós ha declarat que «som ciutat educadora i en aquest sentit, el programa de patis escolars oberts al barri pretén optimitzar l’ús dels centres escolars, de vegades infrautilitzats, amb l’objectiu de potenciar la seua vessant educativa i també social, facilitant l’ús dels seus patis entre la població dels diferents barris, generant espais segurs i amb l’objectiu d’afavorir les lògiques d’interrelació i coneixença mútua. Espais socials i de relació de la ciutadania on es fomenten els valors i actituds de respecte, cooperació, esforç i responsabilitat dels xiquets i xiquetes, mitjançant el joc compartit i les propostes col·lectives.» Per la seua banda, Pilar Casanova, directora de l’Attilio Bruschetti, ha destacat la intervenció d’adequació del pati, realitzada pels pares i mares dels alumnes en el marc de la iniciativa «Patis actius», dins de la línia d’ajudes de la Conselleria d’Educació per a projectes innovadors.

No hay comentarios

Dejar respuesta

2 × 3 =