El període mitjà de pagament a proveïdors de l’Ajuntament de Xàtiva se situa en 11,76 dies

El segon trimestre de l’any s’ha tancat amb un deute viu per davall dels 11 milions d’euros

Xàtiva, 15 de setembre de 2023.- L’Ajuntament de Xàtiva va donar comptes en el plenari celebrat ahir de la informació econòmica referent al segon trimestre 2023, on destaquen tant el període mitjà de pagament com l’endeutament municipal.

«Continuem amb unes xifres fantàstiques pel que fa al període mitjà de pagament, el que suposa que la gestió de tresoreria de l’Ajuntament està sent molt bona. A més a més aquest trimestre ha sigut extraordinari perquè s’han efectuat pagaments per valor de més de 5 milions d’euros», ha destacat el regidor d’Hisenda Ignacio Reig, qui ha remarcat que actualment el període mitjà de pagament a l’Ajuntament de Xàtiva es troba en 11,76 dies, molt per davall del màxim permès per la llei, que és de 30 dies.

D’altra banda, pel que fa a l’endeutament municipal, l’Ajuntament ha tancat el segon trimestre de l’any amb un deute viu de 10,85 milions d’euros, una xifra consolidada en el ràtio d’estabilitat pressupostària que estableix que el deute no pot superar el 60% dels recursos nets anuals, que en aquest exercici estan al voltant dels 30 milions d’euros.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Xàtiva va aprovar ahir al plenari municipal una modificació del pressupost amb la qual es dotaran 400.000 euros per a una amortització anticipada de deute. «És molt probable que abans de finalitzar l’any fem una amortització anticipada per poder finalitzar 2023 amb el deute per baix dels 11 milions d’euros», ha indicat Reig.

Cal recordar que en l’auditoria del deute de l’Ajuntament de Xàtiva, realitzada l’any 2015, es va amollar un deute superior als 25 milions d’euros esdevingut durant l’etapa de l’anterior govern. Des d’aleshores, s’ha anat reduint anualment aquest deute amb amortitzacions periòdiques que el situen actualment per baix dels 11 milions d’euros.

No hay comentarios

Dejar respuesta