IX Carrera i Marxa solidària Xàtiva contra el Càncer 2023

Un any més es torna a realitzar el circuit de carreres i marxes solidàries RunCàncer de la província de València que ja va per la IX edició.

Els objectius d’aquest circuit són promocionar els hàbits de vida saludable fomentant la participació per recaptar fons per a la investigació contra el càncer amb la concessió de beques predoctorals, ja que el 100% dels diners obtinguts per la venta dels dorsals serà destinat a dotar ajudes de investigació en càncer dins de la província de Valencia.

A Xàtiva la realitzarem el diumenge 24 de setembre de 2023 a partir de les 10.00h.

  Constarà de dues proves diferents: una carrera competitiva de 6,5 Km i una marxa no competitiva de 4 Km.

La modalitat de CARRERA començarà a les 10.00h, mentre que la modalitat de MARXA començarà pocs minuts després, totes dues tindran COM A EIXIDA I META l’Albereda Jaume I, davant de l’Ajuntament.

L’import del dorsal és de 5€, que es destinarà íntegrament a la investigació contra el càncer, amb opció a samarreta commemorativa per 6€ més, import que també serà destinat en la part proporcional a la lluita contra esta malaltia.

Els dorsals  es poden aconseguir  amb diferents opcions:

PRESENCIAL: Sols per als participants de la marxa.

Ací no cal inscriure’s, només s’arreplega el dorsal i es donen a canvi 5€.  Es poden trobar dorsals en els següents establiments fins el divendres 22 de setembre de matí:

                  Aquasport, Atmósfera, Avanza Fitness i  Setabis Sport.

ONLINE: Per a tots els participants de la carrerai els de la marxa que vulguen aquesta opció fins el dijous 21 de setembre a les 14,00 h, en la següent pàgina web d’Internet: https://runcancer.com/events/xativa-2023/

Amb l’opció online, l’arreplegada de dorsals serà divendres 22, al pati de la Casa de la Cultura de 17.30 a 20.30h i dissabte 23, al Centre Comercial Plaça Major de 10.15 a 21.00h. Per a arreplegar-los serà necessari presentar un document acreditatiu de la identitat del participant i el paper de la inscripció. Aquests dos dies també es podran adquirir nous dorsals per als participants que ho desitgen, però SOLS DE MARXA, de carrera no.  A més, qui vulga podrà aconseguir una samarreta commemorativa per 6€ més, de venda només aquests dies mentre s’entreguen els dorsals.

Diumenge 24, a la LÍNIA D’EIXIDA,  també es podrà obtenir el dorsal TANT DE MARXA COM DE CARRERA, davant de l’Ajuntament des de les 8.00h fins a 30 minuts abans de començar les proves.

L’edat mínima dels participants en la carrera és de 16 anys. Al ser menors, hauran d’omplir una autorització i anar acompanyats d’un adult que es responsabilitze d’ells.

En la marxa poden participar no només adults, sinó també joves, adolescents, xiquets, xiquetes, nadonsamb carros, mascotes, etc. Però, tots els marxants, han de portar el dorsal per poder participar, i a més, estar coberts per l’assegurança de responsabilitat civil. Els menors que participen en la marxa han de fer-ho acompanyats sempre per adults.

El dispositiu preparat per al dia de la prova comptarà amb efectius de la Policia Local i Protecció Civil, els servicis d’un metge i una ambulància fixa junt a la línia de meta. Hi haurà també guarda-roba per als corredors, banys a la Glorieta, dutxes en el poliesportiu municipal Les Pereres i aparcaments al Pavelló de Voleibol i a Les Pereres. A més de comptar amb la inestimable ajuda dels voluntaris i voluntàries dels diferents clubs esportius de la ciutat que, gràcies a la gestió de la coordinadora d’esports, ens ajuden per a poder dur-ho a terme. Agraïm també el suport i el recolzament en tot moment de l’Ajuntament, i a totes les seues regidories implicades; com el finançament i la coordinació de la regidoria de Benestar Social o el treball de la Brigada de Serveis per preparar-ho tot.  I per suposat, agraïm l’ajuda prestada de tots els establiments, comerços, entitats i empreses que col·laboren d’una manera o d’una altra, perquè sense el suport de tots ells no podríem dur-ho a terme.

Com en anys anteriors, durant les proves ens acompanyaran a ritme de batucada els tambors dels percussionistes de l’acadèmia Rytmus, i a tots els participants se’ls obsequiarà quan arriben a la meta amb aigua, fruita donada per Mercaxàtiva i taronges regalades per Recreativos Saetabis.

Hi haurà trofeus per als tres primers classificats en la carrera, masculins i femenins, de cada categoria, general i local.  A més d’un trofeu, per al club més nombrós d’inscrits en la carrera.

Quan s’acabe l’entrega de trofeus, es  rifaran amb el número de dorsal diversos regals donats per diferents establiments de la ciutat com Aquasport, Atmosfera, Avanza Fitness, Bicicletes Sanchis, Carralero, Dental Mulet, Dormizen, Óptica Meseguer, Setabis Sport, etc. En 2022 vam arreplegar 11.275€ íntegres per a la investigació i necessitem de la vostra col·laboració per superar eixa xifra. Tots junts sumem, per aquest  motiu, des de la Junta Local de l’Associació Espanyola Contra el Càncer, fem una crida a tota la ciutadania de Xàtiva i pobles veïns a participar de nou d’aquesta festa solidària, on ho passarem molt bé amb familiars i amics, mentre ajudem a recaptar fons per a la investigació sobre el càncer i que en un futur esta malaltia d’eixe d’existir.

No hay comentarios

Dejar respuesta