El fòrum LABORA celebrat a Xàtiva reuneix al voltant de 450 persones

En la jornada s’han presentat unes 50 ofertes de treball oferides per una quinzena d’empreses

La Casa de Cultura de Xàtiva alberga aquest dijous 5 de desembre el fòrum «Connecta LABORA», organitzat pel Servei d’Ocupació de la Generalitat Valenciana, i que ha reunit al voltant de 450 demandants d’ocupació i una quinzena d’empreses.
En la presentació de la jornada han participat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, la Directora General d’Ocupació i Formació de la Generalitat Valenciana Rocío Briones i la presidenta de la Mancomunitat de municipis La Costera-Canal Maria José Tortosa.

forum-labora-3L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, ha manifestat que «és un plaer poder albergar a la nostra ciutat un esdeveniment d’aquesta magnitud. Per a nosaltres és una oportunitat i volem agrair a LABORA que haja triat Xàtiva per posar en marxa aquest fòrum». Cerdà ha assegurat que «la filosofia d’aquest encontre encaixa perfectament amb la preocupació per l’ocupació que tenim a la nostra ciutat, i per això hem implementat diferents iniciatives des de l’Ajuntament per poder facilitar trobar treball a la gent de Xàtiva». L’alcalde ha finalitzat la seua intervenció dirigint-se als presents i «esperant que les oportunitats que brinden aquestes empreses tinguen una bona acollida per part dels demandants d’ocupació».

forum-labora-2Per la seua part, la Directora General d’Ocupació i Formació de la Generalitat Valenciana, Rocío Briones, ha expressat sentir-se «feliç de veure com aquest servei LABORA, que va nàixer amb la intenció de ser útil per a la ciutadania, va pas a pas consolidant-se. Per fi el servei lidera una iniciativa, i no sols va a inaugurar i estar present en projectes que realitzen altres». Briones ha afegit que «sabem que la revolució tecnològica ha atropellat les relacions laborals, i que la forma en la que es busca la feina no és la mateixa, per això aquests fòrums demostren que internet no és més que un complement a allò presencial».

Maria José Tortosa, presidenta de la Mancomunitat de municipis Costera-Canal ha explicat que «des del Pacte del Territori Costera-Canal portem temps planificant accions i projectes dirigits a la inserció laboral de les persones desocupades i al foment de la iniciativa empresarial a la creació d’ocupació», i ha afegit que «es va a treballar per una major vertebració del territori, buscant sinergies amb els diferents ajuntaments».

En la jornada s’han presentat més de 50 ofertes d’ocupació per part de les empreses participants, i ha comptat amb diferents activitats com ara tallers, conferències, xerrades informatives i zones en les que poder realitzar entrevistes de treball i treball de networking.


En Castellà:

El foro LABORA celebrado en la Casa de Cultura de Xàtiva reune a cerca de 450 demandantes de empleo

forum-labora-1En la jornada se han presentado unas 50 ofertas de trabajo ofrecidas por una quincena de empresas

La Casa de Cultura de Xàtiva alberga este jueves 5 de diciembre el foro «Conecta LABORA», organizado por el Servicio de Empleo de la Generalitat Valenciana, y que ha reunido alrededor de 450 demandantes de ocupación y una quincena de empresas.


En la presentación de la jornada han participado el alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, la Directora General de Empleo y Formación de la Generalitat Valenciana Rocío Briones y la presidenta de la Mancomunidad de municipios La Costa-Canal Maria José Tortosa.


El alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, ha manifestado que «es un placer poder albergar en nuestra ciudad un acontecimiento de esta magnitud. Para nosotros es una oportunidad y queremos agradecer a LABORA que haya elegido Xàtiva para poner en marcha este foro». Cerdà ha asegurado que «la filosofía de este encuentro encaja perfectamente con la preocupación por el empleo que tenemos en nuestra ciudad, y por eso hemos implementado diferentes iniciativas desde el Ayuntamiento para poder facilitar encontrar trabajo a la gente de Xàtiva». El alcalde ha finalizado su intervención dirigiéndose a los presentes y «esperando que las oportunidades que brindan estas empresas tengan una buena acogida por parte de los demandantes de empleo».


Por su parte, la Directora General de Empleo y Formación de la Generalitat Valenciana, Rocío Briones, ha expresado sentirse «feliz de ver como este servicio LABORA, que nació con la intención de ser útil para la ciudadanía, va paso a paso consolidándose. Por fin el servicio lidera una iniciativa, y no solo va a inaugurar y estar presente en proyectos que realizan otros». Briones ha añadido que «sabemos que la revolución tecnológica ha atropellado las relaciones laborales, y que la forma en la que se busca el trabajo no es la misma, por eso estos foros demuestran que internet no es más que un complemento en aquello presencial».


Maria José Tortosa, presidenta de la Mancomunidad de municipios Costa-Canal ha explicado que «desde el Pacto del Territorial Costera-Canal llevamos tiempo planificando acciones y proyectos dirigidos a la inserción laboral de las personas desempleadas y al fomento de la iniciativa empresarial a la creación de empleo», y ha añadido que «se va a trabajar por una mayor vertebración del territorio, buscando sinergias con los diferentes ayuntamientos».

En la jornada se han presentado más de 50 ofertas de empleo por parte de las empresas participantes, y se ha contado con diferentes actividades como por ejemplo talleres, conferencias, charlas informativas y zonas en las que poder realizar entrevistas de trabajo y trabajo de networking.

No hay comentarios

Dejar respuesta