El Fons Valencià per la Solidaritat presenta a Xàtiva un documental amb motiu del seu trenta aniversari

L’audiovisual “Des del cor del Fons. El batec de tot un poble” mostra el treball del Fons -tant als països del sud com a la Comunitat Valenciana- i la importància d’una solidaritat forta des de l’àmbit local

.- El Fons Valencià per la Solidaritat, en el marc de la commemoració del seu 30 aniversari, ha presentat a Xàtiva el documental “Des del cor del Fons. El batec de tot un poble”, dirigit i realitzat per Alberto Pla-Projectes de Comunicació Social. Aquest audiovisual visibilitza els projectes del Fons als països del sud, així com la seua incidència en la vida de les persones beneficiàries. També es trasllada el treball en matèria d’educació per al desenvolupament portat a terme a la Comunitat Valenciana. És, per tant, que, el documental comparteix l’activitat del Fons amb testimonis en primera persona, i la importància de tindre un municipalisme valencià fort per a aportar a un desenvolupament just i sostenible arreu del món.

L’estrena del documental també va comptar amb un col·loqui, moderat per la periodista Maria Tomàs, on es va exposar l’elevada incidència de la cooperació internacional descentralitzada i municipalista mitjançant el Fons Valencià per la Solidaritat, i on van participar Xelo Angulo, expresidenta del Fons, diputada autonòmica i tinenta d’alcalde de Xàtiva, Dani Chicano, tècnic de l’Ajuntament de Xàtiva i cooperant tècnic del Fons mitjançant el programa “Especialista Municipal Voluntari/ària”, i Alberto Pla, director del documental.

L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, va inaugurar l’acte manifestant “la importància de contribuir des de l’àmbit local a la justícia global” indicant que “el Fons Valencià per la Solidaritat s’ha convertit en una eina clau i referent de la cooperació valenciana”. Cerdà també va destacar l’origen xativí del Fons i la importància de la ciutat en el desenvolupament de l’entitat, ubicant-se la seu tècnica a la capital de la Costera.

Documental “Des del cor del Fons. El batec de tot un poble”

El documental “Des del cor de Fons, el batec de tot un poble” és un reflex dels milers de batecs que han impulsat al Fons en els seus trenta anys de vida. Tres dècades en les quals els municipis i les persones de diferents països s’han entremesclat per a créixer junts i juntes. Tot això gràcies a la solidaritat i el compromís dels veïns i veïnes de les 137 entitats locals que conformen actualment el Fons.

El Fons Valencià per la Solidaritat, l’associació per la cooperació internacional i l’educació per al desenvolupament dels ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana

El Fons Valencià és l’associació d’entitats locals de la Comunitat Valenciana que té com a objectius realitzar i finançar projectes de cooperació internacional i d’educació per al desenvolupament, amb les aportacions econòmiques que cada any fan els seus socis (ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana). Actualment, el Fons compta amb 137 entitats locals valencianes sòcies (128 ajuntaments i 9 mancomunitats) i concentra les seues actuacions de cooperació descentralitzada a l’Equador, Bolívia i el Salvador, així com en països en situacions d’emergència. Així mateix, realitza projectes de sensibilització cap a un desenvolupament humà, equitatiu, just i sostenible entre la població de les entitats locals sòcies del Fons, i a la ciutadania valenciana en general.

La relació entre els municipis del sud i el Fons ve donada per la participació municipalista i descentralitzada en polítiques de cooperació per al desenvolupament social i econòmic, amb la col·laboració en projectes nascuts de les necessitats concretes i locals, i sol·licitats pels mateixos municipis o a través de contraparts, com ara les ONGD. La participació en els projectes de cooperació sempre té com a objectius, de totes les parts col·laboradores, el respecte cap a la cultura local i l’absorció mútua de coneixements i experiències.

No hay comentarios

Dejar respuesta

veinte − dieciseis =