El Fons Valencià per la Solidaritat estrena en obert el documental “Des del cor del Fons. El batec de tot un poble”

L’audiovisual, el qual apropa l’activitat de l’entitat amb testimonis en primera persona, es pot visualitzar de manera completa al canal del Fons Valencià a YouTube (www.youtube.com/@fonsvalencia)

El Fons Valencià per la Solidaritat estrena de manera oberta i en línia el documental “Des del cor del Fons. El batec de tot un poble”. Aquest documental, dirigit i produït per Alberto Pla-Projectes de Comunicació Social, ha estat rodat sobre els projectes del Fons en Bolívia, l’Equador, El Salvador i la Comunitat Valenciana, i en el mateix, per tant, es reflecteix l’activitat de l’associació d’ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana dedicada a la cooperació internacional i a l’educació per al desenvolupament.

L’audiovisual es pot visualitzar de manera íntegra al canal de YouTube del Fons Valencià per la Solidaritat (enllaç directe al documental: https://youtu.be/qxZm-oSmSlM), i també es pot trobar a les xarxes socials del Fons.

El documental ja s’ha presentat de manera presencial en diferents municipis socis del Fons, així com en línia a les contraparts de l’associació i a persones beneficiàries dels projectes que s’executen a països del sud, arribant l’audiovisual amb aquestes projeccions al voltant de 500 persones.

Documental “Des del cor del Fons. El batec de tot un poble”

El documental “Des del cor del Fons. El batec de tot un poble” és un audiovisual del Fons Valencià per la Solidaritat, dirigit i realitzat per Alberto Pla-Projectes de Comunicació Social, que visibilitza els projectes del Fons als països del sud, així com la seua incidència en la vida de les persones beneficiàries. També es trasllada el treball en matèria d’educació per al desenvolupament que es du a terme a la Comunitat Valenciana. El documental pretén compartir l’activitat del Fons a través de testimoniatges en primera persona, posant l’accent en la importància d’un municipalisme solidari fort en la Comunitat Valenciana per a aportar a la justícia global mitjançant un desenvolupament humà, just i sostenible.

“Des del cor del Fons. El batec de tot un poble” (audiovisual presentat en el marc del 30 aniversari del Fons i cofinançat per la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana) és un reflex dels milers de batecs que han impulsat al Fons en els seus trenta anys de vida. Tres dècades en les quals els municipis i les persones de diferents països s’han entremesclat per a créixer junts i juntes. Tot això gràcies a la solidaritat i el compromís dels veïns i veïnes dels ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana que conformen el Fons.

El Fons Valencià per la Solidaritat, l’associació per la cooperació internacional i l’educació per al desenvolupament dels ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana

El Fons Valencià és l’associació d’entitats locals de la Comunitat Valenciana que té com a objectius realitzar i finançar projectes de cooperació internacional i d’educació per al desenvolupament, amb les aportacions econòmiques que cada any fan els seus socis (ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana). Actualment, el Fons compta amb 143 entitats locals valencianes sòcies (134 ajuntaments i 9 mancomunitats) i concentra les seues actuacions de cooperació descentralitzada a l’Equador, Bolívia i El Salvador, així com en països en situacions d’emergència. Així mateix, executa projectes de sensibilització cap a un desenvolupament humà, equitatiu, just i sostenible entre la població de les entitats locals sòcies del Fons, i a la ciutadania valenciana en general.

La relació entre els municipis del sud i el Fons és definida per la participació municipalista i descentralitzada en polítiques de cooperació per al desenvolupament social i econòmic, amb la col·laboració en projectes nascuts de les necessitats concretes i locals, i sol·licitats pels mateixos municipis o a través de contraparts, com ara les ONGD. La participació en els projectes de cooperació sempre té com a objectius, de totes les parts col·laboradores, el respecte cap a la cultura local i l’absorció mútua de coneixements i experiències.

Enllaç directe al documental complet: https://youtu.be/qxZm-oSmSlM

Enllaç directe al tràiler del documental: https://youtu.be/rUuCuDJ6aSo

No hay comentarios

Dejar respuesta