La Guàrdia Civil desarticula una banda dedicada a la «sextorsión»

.- Els cinc detinguts a la Corunya i València extorquien als clients que contractaven serveis sexuals per xarxes socials
.- Van aconseguir fins a 11.500 euros d’un dels perjudicats.

La Guàrdia Civil ha detingut a la Corunya i València a cinc persones, tres dones i dos homes, als quals se’ls atribueix la pertinença a una organització criminal dedicada a la «sextorsión».
Els detinguts oferien cites que mai arribaven a produir-se. No obstant això, des del moment en el qual el client s’interessava pel servei, el grup criminal començava a reclamar-li altes quantitats econòmiques sota amenaça de fer-los mal a ells o a la seva família.
Les tres dones es publicitaven per xarxes socials, oferint trobades sexuals i, quan algun interessat contactava amb elles, entrava en joc un dels homes, exigint una transferència per al pagament dels serveis sexuals. Els detinguts amenaçaven amb matar-li a ell i a la seva família si no realitzava el pagament.
L’autor li aportava a l’extorquit suficient informació personal perquè veiés que ho tenien situat: li cridava pel seu nom, li expressava el temps que trigarien els sicaris a arribar fins a la localitat en la qual es trobava, o li amenaçava amb el seu treball o família. Això infonia por als perjudicats, que no dubtaven a accedir als pagaments.
Encara que la cita mai es duia a terme, primer demanaven una quantitat per a abonar el temps perdut de la meretriz. Quan la víctima ho abonava, els autors li reclamaven una altra quantitat superior per a pagar a diversos sicaris, i així, successives reclamacions fins que l’extorquit ja no podia realitzar més pagaments per quedar-se sense saldo disponible, arribant a estafar 11.500 euros a un mateix perjudicat.
Per a dificultar la seva localització, el grup emprava una gran quantitat de números de telèfon i de comptes bancaris diferents. Les dones oferien trobades sexuals, i rebien part dels diners estafats, que al seu torn derivaven a altres comptes.
Un dels homes era l’encarregat de materialitzar les amenaces. Finalment, el líder del grup, un home de 49 anys, des del seu domicili a la Corunya, dirigia les funcions de la resta. Tots posseeixen antecedents per fets similars.
Les diligències han estat posades a la disposició del Jutjat d’Instrucció número 5 d’Alacant. S’han bloquejat quatre comptes, i s’han recuperat 6.000 euros.
L’operació, denominada Lucrator, es va iniciar després de la denúncia d’una víctima en el Lloc de la Guàrdia Civil de Sant Joan d’Alacant i ha estat desenvolupada per l’Àrea de Recerca d’aquesta Unitat.

No hay comentarios

Dejar respuesta