El dispositiu especial de neteja durant les falles a Xàtiva recull un total de 186,4 tones de residus

La nit de la Cremà va estar marcada per la pluja, la qual va dificultar els treballs de recollida i neteja viària que es prolongaren fins les 9 del matí

El dispositiu especial neteja viària durant les falles i de recollida de restes de la nit de la Cremà, posat en marxa des de l’Ajuntament de Xàtiva, ha recollit un total de 186,4 tones de residus. Aquesta dada suposa un lleuger increment del 3% respecte als residus sòlids urbans recollits durant les últimes falles celebrades en 2019.

Pel que fa al dispositiu de la nit de la Cremà, aquest es va iniciar a les 12 de la nit i va finalitzar sobre les 9 del matí del diumenge 20 de març, allargant-se en part per la permanència de les carpes falleres, aquest any més nombroses que els anteriors, el que entorpeix el pas de la maquinària i dificulta els treballs de neteja i recollida.

No obstant, però, el major inconvenient va ser la meteorologia, ja que la pluja també va dificultar els treball dels operaris en la recollida degut a l’enduriment de l’arena o l’adherència de les restes de residus al sòl. També el mal temps va suposar que en alguns casos no es consumara la total combustió de les estructures dels monuments, així com d’altres elements decoratius que van resistir al foc a causa de la humitat.

En el dispositiu van participar al voltant de 60 operaris organitzats en tres grups. Com a mitjans materials, cada grup estava compost d’una agranadora, pales retroexcavadores, camions banyera, camió de caixa oberta i equips d’aigualeig, així com treballadors realitzant tasques manuals de raspallat i escombratge. A més, un vehicle d’inspecció es va encarregar de la coordinació i d’atendre les possibles incidències que pogueren anar sorgint al llarg de la nit.

Altres desperfectes

Pel que respecta a danys al mobiliari urbà, aquest any 2022 han resultat danyats dos contenidors de residus sòlids urbans i huit papereres. Les xifres han sigut similars a les de 2019, quan es van comptabilitzar 9 papereres i 1 contenidor, tot i que en aquesta ocasió no s’ha hagut de lamentar la crema de cap contenidor de la ciutat.

Des de l’Ajuntament han volgut manifestar el seu agraïment a totes les persones que han format part d’aquest dispositiu especial, tant pel que fa als operaris de neteja viària i recollida, com també a la Policia Local i al cos de bombers; al temps que han agraït al col·lectiu faller el seu «comportament exemplar» durant unes festes que han estat marcades per l’aigua.

No hay comentarios

Dejar respuesta