El Departament de Salut trasllada a Conselleria les seues necessitats d’ampliació i millores en infraestructures

La Gerent del Departament de Salut Xàtiva Ontinyent Margarita Llaudes i la directora econòmica Conxa Albert han mantingut una reunió amb el Director General d’Alta Tecnologia i Infraestructura de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública Jaime Peris, per a traslladar-li les necessitats d’ampliació, millora i adequació d’infraestructures que tenen l’Hospital de Xàtiva i el Centre d’Especialitats l’Espanyoleto.

Durant la reunió l’àrea econòmica i la gerència han explicat diverses millores necessàries sobre les obres i equipaments que ja s’executen en el departament i han explicat de l’anomenat “pla director” de l’Hospital de Xàtiva, i centre d’especialitats L’Españoleto.

Pla director d’infraestructures

El Pla Director de l’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva, que es troba a dos mesos de ser finalitzada la seua redacció, contempla la projecció a 10 anys vista, de les necessitats d’ampliació, creació de nous espais, accessibilitat i múltiples aspectes en infraestructures i equips encaminat a la millora assistencial. Aquest pla director s’ha confeccionat de manera participativa en els últims mesos entre l’equip directiu del departament i els seus professionals assistencials i servirà de “full de ruta” per a l’adequació de la infraestructura sanitària a les necessitats actuals.

També s’ha anunciat la necessitat de redactar un Pla Director similar per al Centre d’Especialitats L’Espanyoleto de Xàtiva amb la finalitat de millorar les consultes i sales d’espera i adaptar-les a les actuals necessitats que té la població a la qual dona cobertura.

Millores en el Lluís Alcanyís

Durant la reunió la Gerent, Margarita Llaudes ha exposat la necessitat d’incorporar algunes modificacions en l’obra de l’Hospital de Dia a l’Hospital Lluís Alcanyís que es troba en construcció actualment. Es tracta d’uns canvis sobre el projecte inicial que busquen millorar el resultat final de l’edificació per al servei que prestaran aquestes instal·lacions i que el director general “ha mostrat la seua conformitat i compromís per a la seua incorporació com modificat d’obra” segons ha dit Llaudes.

També s’ha compromés la realització de les reformes en les àrees de Consultes Externes, Farmàcia hospitalària i Laboratoris centrals de l’Hospital Lluís Alcanyís. Aquestes obres està previst isquen a licitació ja en el present exercici i s’executen al llarg de 2023 i vindrà a donar solució a les necessitats de més espai i d’infraestructures d’aquests serveis centrals.

Es compleixen els terminis per al nou Hospital d’Ontinyent

Durant aquesta trobada tant la direcció econòmica com la gerència van intercanviar àmplia informació sobre l’estat de les obres del nou Hospital d’Ontinyent, els terminis del qual “s’estan complint fidelment” afirmen. També s’ha tractat sobre l’equipament, tant en aparells clínics com de mobiliari sobre el que ja treballa el servei de Contractació Administrativa. Cal recordar que la finalització de l’obra de l’Hospital de La Vall d’Albaida està prevista per al primer semestre de 2023 amb una inversió que superarà els 38 milions d’euros.

La gerent del Departament, Margarita Llaudes ha “agraït la sensibilitat mostrada per la direcció general d’infraestructures” i ha reconegut que “tant l’hospital com el centre d’especialitats de Xàtiva tenen una estructura antigüa que cal millorar” i ha explicat que “amb aquest pla director es pretén actualitzar les necessitats dels espais sanitaris tant d’hospitalització i quiròfans com de serveis centrals i consultes externes. Ja que segons van passant els anys es va augmentant la cartera de serveis, canvien els equipaments i aparells per a les proves diagnòstiques i els espais es queden obsolets i moltes vegades xicotets”, aquest pla s’està dissenyant “ amb visió de futur de, almenys una dècada, i amb coneixement de les necessitats actuals”.

La redacció d’aquests plans pretén “consolidar una planificació d’ampliació d’infraestructures sanitàries per als dos centres sanitaris de Xàtiva contemplant el màxim de variables possibles i que servisca per a donar millor atenció a la població i millora d’espais de treball per als professionals sanitaris i fer-los més confortables per als pacients. També cal tindre en compte la situació actual en la qual ens trobem i en la qual ens podem trobar, per això cal adaptar habitacions per a tractaments amb oxígens d’alt flux, aerosols i adaptar-les per a poder donar-los sense risc per als sanitaris”, ha detallat la gerent després de la reunió.

No hay comentarios

Dejar respuesta