El Consorci Provincial de Bombers de València intervé en més de 70 serveis per pluges

La situació és especialment complicada a la Ribera Alta i la Ribera Baixa.

El Consorci Provincial de Bombers de València ha rebut des d’anit més de 70 avisos per serveis de pluges a tota la geografia de la província de València, especialment als municipis de la Ribera Alta i Ribera Baixa, on la GVA ha establit la Situació 1 per inundacions.

Les actuacions dels Bombers han arribat a més de 30 municipis de tota la província i han sigut especialment intenses a punts com Cullera i Sueca durant la nit, i Alcúdia, Rafelguaraf i Alzira durant el dia. Fins a primeres hores de la vesprada s’ha intervingut en una dotzena de rescats de persones atrapades en les seues vivendes per perill d’inundació, i s’ha ajudat a evacuar alguns escolars i usuaris d’un centre de discapacitat. A més s’han dut a terme vora una vintena de rescats d’ocupants de vehicles atrapats per l’aigua a punts com barrancs, túnels o camins. En tots estos rescats han intervingut diverses dotacions de Bombers i en algú d’ells, a més, el Grup Especial de Rescat GERA del Consorci. A estes hores es continuen produint situacions de rescats.

A les localitats de Rafelguaraf i L’Alcúdia el Consorci de Bombers recolzat l’ajuntament amb dispositius especials per risc de desbordament de barranc i d’inundació del municipi. En Alcúdia el Consorci ha constituït un lloc de Comandament Avançat per dirigir les intervencions.

A més la caiguda de branques i trossos de murs i façanes s’ha repetit per tot el territori. Els 24 parcs del Consorci estan preparats per atendre qualsevol emergència i es recomana a la població molta precaució i evitar desplaçaments.

No hay comentarios

Dejar respuesta