Xàtiva rep subvencions per valor de 44.000 euros destinades a accions culturals

Les ajudes van destinades al finançament d’activitats culturals, als museus i a l’Arxiu Municipal

L’Ajuntament de Xàtiva ha rebut una sèrie de subvencions vinculades a l’àmbit de la cultura i destinades a diferents àrees municipals, les quals ascendeixen a un total de 44.000 euros.

D’una banda, el Diari Oficial de la Província de València ha publicat les subvencions destinades pel SARC (Servei d’Assistència i Recursos Culturals) a la programació cultural municipal i les festes populars 2020, amb la qual Xàtiva rebrà un total de 30.000 euros (l’import màxim que es pot atorgar) per a finançar la realització d’activitats culturals a Xàtiva durant el present any. Amb aquesta ajuda, es podran justificar activitats realitzades com ara Nits a la Fresca, la commemoració del Bombardeig de l’estació o la Crema de Xàtiva, la Festivitat del Corpus i les exposicions d’Andreu Alfaro i «Rius en l’aire».

Pel que fa a l’Arxiu Municipal, la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha atorgat al servei municipal un total de 10.342 euros que se destinaran a la digitalització i la restauració de la documentació històrica i a la millora de les instal·lacions.

Per últim, també rebran una ajuda per valor de 3.611,85 euros el Museus municipals, amb la qual es busca millorar la informació complementària que acompanya els materials exposats en el museu de l’Almodí per tal que els visitants puguen accedir a nivells d’informació més amples que els permeten comprendre les circumstàncies que rodegen les troballes exposades i el medi ambient dels jaciments arqueològics.

123.771 euros per al Conservatori

També s’han resolt per part de la Direcció General de Centres Docents les subvencions per a les corporacions locals i entitats sense ànim de lucre que mantenen conservatoris i centres privats autoritzats d’ensenyaments elementals o professionals de música o dansa a la Comunitat Valenciana per al 2020.

El Conservatori Lluís Milan de Xàtiva rebrà un total de 123.771,9 euros, el que suposa un 2% més que en la convocatòria del passat any 2019.

No hay comentarios

Dejar respuesta