El Consell de la Joventut de Xàtiva presenta públicament l’estudi sobre l’impacte de la COVID-19 en la joventut

El Consell de la Joventut de Xàtiva va presentar el passat divendres l’estudi sobre l’Impacte de la COVID-19: Joventut i Associacionisme Juvenil de Xàtiva. Un estudi que consisteix en el diagnòstic dels problemes de la joventut i de l’associacionisme juvenil arran la pandèmia i que per a la seua elaboració s’han realitzat reunions amb les 18 associacions juvenils membre del CJX i diferents sectors de la joventut, com estudiants, jovent en l’àmbit l’aboral o joves emprenedors.

Ernesto Cuenca, Tècnic de Consell i coordinador de l’estudi va ser l’encarregat de fer un xicotet resum d’aquest estudi amb les qüestions més rellevants i importants que es recullen. Així mateix aquesta presentació pública va comptar amb la presencia de la Presidenta del Consell Valencià de la Joventut, Pilar Blasco, que va fer un resum de la situació de la joventut valenciana segons les últimes dades de Labora i l’observatori d’emancipació. D’altra banda el President del Consell de la Joventut de Xàtiva, Guillermo Delegido, va explicar els motius per els quals es va decidir fer aquest estudi i va agrair la predisposició de totes les persones que han participat en les reunions programades per a l’elaboració del mateix.

L’estudi reflexa les problemàtiques comuns i concretes de l’associacionisme juvenil, entre les que destaquen la paralització sobtada de l’activitat associativa, la incertesa de com evolucionarà la pandèmia o quins seran els seus efectes, la suspensió de les activitats i tots els projectes o esdeveniments, la situació econòmica derivada de la paralització de l’activitat i l’adaptació de tot el funcionament i la manera de relacionar-se amb els socis i usuaris. Pel que fa a la situació de la joventut en l’àmbit de l’ensenyament, es troba una dificultat en l’aprenentatge degut als models de docència telemàtica i incertesa sobre les avaluacions i exàmens. En l’àmbit laboral s’agreuja la situació negativa que ja rodejava la joventut al patir mes acomiadaments, dificultat d’accés a l’ocupació de qualitat i major dificultat per a l’emancipació. Pel que fa a la situació dels joves emprenedors es detecta una situació difícil derivada del confinament, pèrdua d’ingressos, l’augment de les despeses a causa de l’adaptació, la desinformació sobre ajudes o la falta de perspectiva jove en les mateixes.

Es vol donar especial importància a la situació social i psicològica de la joventut davant la criminalització i estigmatització per part de mitjans de comunicació i administracions públiques, atenent que s’han augmentat els problemes psicològics i de salut mental derivats de l’estrès i l’ansietat, canvis en els models de socialització, tracte injust i adultcentrista, etc.

Des del Consell de la Joventut de Xàtiva es posen a disposició de l’ajuntament de Xàtiva per tal de treballar de manera conjunta per donar solució als problemes detectats i conviden a tota la ciutadania a llegir aquest estudi que es pot trobar online al lloc web del propi CJX i a través de les seues xarxes socials.

No hay comentarios

Dejar respuesta