El Col·legi Pla de la Mesquita inclou pictogrames a la biblioteca municipal de la Llosa de Ranes

Amb motiu del Dia Mundial del Llibre, els alumnes llosers del col·legi d’educació especial Pla de la Mesquita, han visitat la biblioteca municpal de la Llosa de Ranes per a col·locar pictogrames en aquesta instal·lació.

Acompanyats per Rosana Aznar, tutora de Transició a la Vida Adulta d’aquest centre educatiu, han realitzat aquest projecte que suposa l’adaptació del primer espai del nostre municipi a un codi visual per a que persones amb diferents capacitats puguen accedir a tota la informació que s’expressa de manera escrita. En paraules de Rosana: «iniciar-se cap a un model de poble sense barreres arquitectòniques sino també psicològiques». Evarist Aznar, alcalde de la població ha recolzat les paraules de Rosana: «anem a intentar que la idea siga més ampla, ens agradaria poder traslladar esta iniciativa a tot el municipi i que totes les instal·lacions municipals i edifics més emblemàtics també tinguen un pictograma adaptat a una senyalització per a que el poble de la Llosa de Ranes siga un municipi inclusiu en un futur molt prop».

Aquest projecte naix a partir d’un projecte de senyalització integrat en el Pla de Centre en Saragossa, per a senyalitzar i adaptar tots els espais, a través de pictogrames de ARASAAC i fotografies, amb l’objectiu de facilitar la comunicació i l’accessibilitat cognitiva a tots els alumnes

No hay comentarios

Dejar respuesta

18 − doce =