Hui comença el festival Trumpet Days Xàtiva

Aquest matí s’ha presentat la segona edició del festival Trumpet Days de Xàtiva, organitzat per l’Ajuntament de Xàtiva i la Fundació Sanganxa. Es tracta d’un festival adreçat especialment a trompetistes que té com objectiu difondre la música d’aquest instrument fomentant la realització d’activitats, cursos i concerts entre estudiants i intèrprets professionals. En el marc del festival, hi haurà una sèries de concerts que comencen hui i es programen fins el dissabte 27 d’abril. A la presentació han assistit Empar Penadés, regidora de Conservatori; Jordi Estellés, regidor de Cultura i Luismi Mateu, director de la Fundació Sanganxa.

Aquesta iniciativa pretén oferir una proposta musical de qualitat que pose a Xàtiva com a punt de referència de trompetistes, per comptar amb professionals de primer nivell nacional i internacional, apostar per artistes i agrupacions emergents i donar oportunitats als joves que s’inicien en el món de la música i a tots aquells que desitgen complementar la seua formació. De fet, els professors de l’activitat són quatre solistes amb reconegut prestigi internacional, com ara Guido Segers, de la Filharmònica de Munic; Andrea Lucchi, de l’orquestra Santa Cecilia de Roma; Raúl Junquera, de l’orquestra de València i Ángel Serrano, de l’orquestra de Barcelona.

Malgrat que n’hi havien programats a la Seu i a la Casa de Cultura, finalment tots els concerts tindran lloc a l’auditori de Sant Agustí, seu del conservatori Lluís del Milà, a excepció del concert de jazz de la vesprada de divendres 26 d’abril, que tindrà lloc a la plaça del Mercat. Totes aquestes actuacions seran d’entrada lliure.

No hay comentarios

Dejar respuesta