El Club Taurí Punteret festeja els seus vint anys d’activitat amb la presència del matador Paco Ureña

· El col·lectiu taurí de Xàtiva organitza un col·loqui amb el torero murcià
· La cita és en el restaurant Cuarteró el 2 de desembre i amb accés lliure

El Club Taurí Punteret de Xàtiva ha fixat per al pròxim 2 de desembre (a les 19.30 hores, restaurant Cuarteró) la seua cita anual amb alguna personalitat del toreig, que enguany serà el matador de bous Paco Ureña. L’acte serveix a més de celebració del vinté aniversari del col·lectiu, que des de 2003 convida a Xàtiva a ramaders, matadors o altres personatges del món de la tauromàquia per a mantindre amb ells un col·loqui. Ureña (Lorca, 1982) va ser premiat enguany pel públic de Madrid amb l’Orella d’Or com a triomfador de la Correguda de la Premsa. València (Falles) i, de nou Madrid en la Fira de Tardor, van ser altres dues de les ocasions en les quals Ureña va destacar en gran manera en la temporada sortint.
Com és habitual en les compareixences que organitza el Club Taurí Punteret, els assistents poden intervindre en el torn posterior tant per a preguntar al convidat com per a expressar les seues opinions. Moderarà la compareixença d’Ureña el periodista Carlos Bueno, conductor habitual d’aquests actes. Els organitzadors han batejat la cita com Paco Ureña, en cos i ànima.
El Club Taurí Punteret ha aconseguit atraure fins a Xàtiva en aquestes trobades anuals amb figures de la tauromàquia a toreros com César Jiménez, Pepín Llíria, Emilio de Justo, El Soro, Vicente Barrera… a ramaders com Victorino Martín o Fernando Cuadri així com a personatges curiosos com el llegendari fotoperiodista taurí Francisco Cano, Canito, autor de les fotos de la mort de Manolete en la plaça de Linares en 1947 i que va morir en 2016 als 103 anys. El club porta el nom del famós matador xativí Joaquín Sanz, Punteret (Xàtiva, 1853-Montevideo, 1888) mort en una correguda de bous a l’Uruguai després d’una tràgica agafada.
Des de l’organització fan una especial crida als aficionats perquè la seua presència en aquesta mena d’actes servisca, com així ha sigut des de 2016, per a mantindre viva la flama dels festejos taurins a Xàtiva després del tancament de la plaça i la prohibició de celebrar-los després de la consulta municipal organitzada eixe mateix any, decisió desfavorable que ha deixat a la ciutat fora del circuit de festejos després d’una arrelada tradició local de diversos segles.

No hay comentarios

Dejar respuesta