Els esportistes sènior del Club Bàdminton Xàtiva aconsegueixen 4 medalles en el Màster de Toledo

La competició nacional de la categoria sènior es va traslladar en aquesta ocasió a terres castellanomanxegues on es dispute el Màster Sènior – Ciutat de Toledo. Del 2 al 3 de desembre les instal·lacions del Complex Poliesportiu Rafael del Pi d’aquesta localitat van acollir a 147 esportistes arribats de 62 clubs per a participar en aquest esdeveniment que va tancar la temporada en aquesta categoria sènior.

Des del Club Bàdminton Xàtiva es van desplaçar els esportistes Julio Martín, MªJosé Mompó i José Luis Llopis que van aconseguir un total de quatre metalls, que es van repartir del següent mode un or, dues plates i un bronze, amb el que els esportistes sèniors xativins tanquen una altra destacada temporada.

A continuació, realitzem un repàs d’allò més destacat de la competició, començant per la prova de dobles mixt de la categoria B1 on la parella formada per MªJosé Mompó i Julio Martín van aconseguir superar la fase de grup, on van aconseguir imposar-se en semifinals a la parella formada per Jesús Daniel Trujillo i Gemma Cardigonde per 21-8 i 21-18. D’aquesta manera van arribar a la final on els esperaven César Fernández i Carolina López caps de sèrie número u en aquest torneig i que van haver de retirar-se per lesió quedant els xativins com a vencedors del torneig.

No abandonem la categoria B1 i en aquesta ocasió ens centrem en el doble femení on MªJosé Mompó i Mónica Manrique (C.B Sant Ferran de València) van aconseguir imposar-se en els diferents partiditos del grup cedint tan sols enfront del duo format per Elena Barberà i Vanessa Serrano que va fer que s’hagueren de conformar en aquesta ocasió amb la plata.

En el doble masculí d’aquesta mateixa categoria en aquesta ocasió Julio Martín va formar parella amb Jesús Daniel Trujillo del C.B Bianconero, perquè Vicente Ferrer es recupera muscle de cara a la pròxima temporada. En aquesta ocasió el primer lloc el van disputar enfront de la parella composta per Jesús Carmona i José Valentín en un partit molt interessant que es va prolongar al llarg de 53 minuts i que va començar amb el domini de Juliol i Jesús Daniel després d’imposar-se en el primer set per 16-21, però que es va complicar després d’un segon set en el qual el marcador va ser molt igualat fins als últims compassos caient del costat dels seus rivals per 23-21 i ficant-los de nou en la lluita per l’or. Ja en el tercer set i amb l’impuls aconseguit en el segon Jesús i José van tancar el partit amb 21-16 per a penjar-se l’or, quedant Juliol i Jesús Daniel amb el subcampionat.

Tanquem el nostre resum amb la categoria C1 on teníem com a representant a José Luis Llopis, que en la prova d’individuals no va poder superar la fase de grup, però els partits disputats van ser molt igualats en el marcador i lluitats fins al final pel xativí. Millor sort en la prova de dobles on al costat de José Ángel De La Creu del C.B Laguna va aconseguir superar la fase de grup i accedir fins a semifinals on van caure enfront de Eloy Javier García i José Carlos Padilla per un doble 21-10 quedant amb la medalla de bronze.

Els esportistes alevins del C.B Xàtiva i l’E.D.M inicien la competició escolar.

El dissabte 2 de desembre la localitat d’Énguera va ser l’encarregada d’acollir la jornada inaugural dels “Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana” en la categoria aleví. En ella es van donar cita prop de 40 esportistes de la província de valència pertanyents a diversos clubs o escoles esportives, entre ells el Club Bàdminton Xàtiva amb huit participants i l’Escola Esportiva Municipal de Bàdminton Xàtiva amb cinc esportistes més, sent tretze els representants xativins presents en aquesta primera jornada.

Els resultats aconseguits en aquesta primera jornada no són molt importants perquè hi havia un gran grup d’esportistes que s’iniciava en les competicions i l’única missió de les quals era divertir-se i aprendre, és el cas dels jugadors de l’Escola Esportiva Municipal i també de part dels del C.B Xàtiva. Aquests últims van aconseguir uns bons percentatges de victòries en la prova de dobles on van aconseguir el 62.5% i van fluixejar en l’individual amb tan sols el 37%, però com ja s’ha comentat amb anterioritat l’objectiu principal és que vagen aprenent d’aquestes jornades de competició de cara als pròxims tornejos i anys.

Redacció i Fotografies: Javier Alcázar Tomás.

Agenda esportiva

II Clinic Nacional Dona i Esport de 2023

La ciutat valenciana de Xest està llesta per a acollir el segon Clínic Nacional Dona i Esport en terres valencianes, el cinqué que es desenvolupa aquest 2023. L’activitat, impulsada pel Consell Superior d’Esports i el seu programa Dona i Esport, se celebrarà el dimecres 6 de desembre a Xest i comptarà amb Anna Feliu, Marina Fernández i María Jesús Almagro.

La finalitat principal de l’II CLINIC NACIONAL DONA I BÀDMINTON és perfeccionar els coneixements de les jugadores en les modalitats de dobles a més d’aprofundir en altres temes complementaris a les competicions de bàdminton, com l’arbitratge.

La jornada comptarà amb la col·laboració de Marina Fernández, que a més de donar una xarrada d’arbitratge acompanyarà́ a les participants durant tot el dia per a aportar la seua experiència com doblista, a més de comptar amb la presència d’Anna Feliu com a tècnic i la direcció de Mª Jesús Almagro.

Redacció FESBA.

Jornades de portes obertes.

Com és costum des dels últims anys durant el mes de desembre el Club Bàdminton Xàtiva llançarà unes jornades de portes obertes per als majors de 18 anys que estiguen interessats a conéixer el bàdminton.

Els dimarts i dijous de 19.30h a 22.00h els interessats podran passar per les instal·lacions del Pavelló Municipal Francisco Ballester i unir-se al grup d’entrenament d’adults i tecnificació. El nostre tècnic s’assegurarà de donar-los els millors consells i recomanacions per a iniciar-se en el bàdminton.

No hay comentarios

Dejar respuesta