El CJX celebra i reivindica el dia Internacional de la Joventut

Hui, 12 d’agost, dia Internacional de la Joventut, el Consell de la Joventut de Xàtiva vol visibilitzar els problemes que pateixen els i les persones joves a l’hora de buscar i trobar treball. Aquests problemes han estat present des de l’inici de la crisi econòmica de 2008 i, com no, en els darrers anys quan aquest problemes s’han vist agreujats a causa de la pandèmia i per l’inici de la guerra a Ucraïna.

La precarietat laboral és un dels majors problemes que patim la joventut, ja que una vegada finalitzats els estudis la recerca d’ocupació és una qüestió difícil d’aconseguir. Des de menudes s’ha inculcat que quan més estudis tingues, més oportunitats de treball tindràs però a dia de hui açò no es compleix.

Quan les persones joves comencen la recerca d’ocupació per al seu projecte de vida, han de sentir: “Si no tens experiència, no et contractem”, “Imprescindible experiència en el sector”, “Treballar sense contracte”, “ No tens dret a descansar”. Aquests menyspreus fan que les joves, accepten alguns treballs, especialment en el sector serveis, sector que continua sent el més ocupat per la joventut.

Els treballs temporals no es queden enrere, i en març del 2022, un 68% eren contractes temporals i l’atur juvenil al territori Valencià és d’un 41,92% sent els menors de 25 anys on més s’agreuja la xifra.

El Consell de la Joventut de Xàtiva valora positivament les polítiques juvenils que estan aplicant-se en aquests moments, encara que pensen que no son suficients i no aturen les problemàtiques que tenen els i les joves. Por aquest motiu volen animar a seguir en aquesta línia d’aposta per la joventut, ja que les joves son el present i el futur de la nostra societat.»

No hay comentarios

Dejar respuesta