El cicle ‘Un món de músiques’ a Castelló arranca amb Pep Gimeno ‘Botifarra’ i Pau Chafer

El concert serà aquest dissabte, 3 d’octubre, a la Sala Simfònica de l’Auditori de Castelló

– La següent actuació arriba dijous 8 d’octubre amb Pablo Milanés que presentarà la seua gira ‘Esencia’

El cicle ‘Un món de músiques’, que duu a terme l’Institut Valencià de Cultura a l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló, arranca una nova edició amb un concert a càrrec de Pep Gimeno ‘Botifarra’ i Pau Chafer en format simfònic. A més, el ‘cantaor’ i el pianista estaran acompanyats en aquesta ocasió per l’Orquestra Simfònica de Castelló.

«Aquest concert és un homenatge, en format simfònic, a la música valenciana i també a tota la gent que generació rere generació ha contribuït a la transmissió oral de coneixements populars i que ha fet possible que hui dia puguem gaudir d’aquestes cançons», recorda el coordinador de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes.

És, per tant, un concert que enfonsa les seues arrels en el cant popular valencià i s’eleva cap a sonoritats que evoquen Manuel de Falla, Debussy, la sarsuela, el flamenc i el ‘jazz’, entre altres. L’esdeveniment serà aquest dissabte, 3 d’octubre, a les 19.30 hores a la Sala Simfònica de l’Auditori.

Pablo Milanés, referent de la cançó d’autor

Alfonso Ribes destaca que «enguany presentem un cicle amb molt d’interés, en el qual s’interpreten diferents gèneres i estils per part d’artistes de primer ordre». Així, des d’aquest octubre fins a abril s’hi han programat huit concerts: al ‘Botifarra’ el seguiran Pablo Milanés, Alba Molina, Aurora, Matthieu Saglio Quartet, Joan Miquel Oliver, Delfina Cheb i Clara Peya (traslladat del 12 de desembre al 17 d’abril).

Un dels plats forts d’aquest cicle és precisament Pablo Milanés, qui dijous 8 d’octubre a les 20.00 hores portarà a Castelló de la Plana la seua gira ‘Esencia’, un projecte que ha tingut una excel·lent acollida arreu del món i que li ha donat grans satisfaccions en escenaris d’Europa i Amèrica els últims dos anys.

En paraules del mateix músic, aquesta gira és «un resum de l’essència de la meua obra en un recital», i per això reprén cançons emblemàtiques de la seua obra, però també altres menys populars però igualment simbòliques.

Les entrades dels concerts es poden adquirir en la web (consultar ací) o en la mateixa taquilla de l’Auditori.

‘Retroba’t amb la cultura’ a l’Auditori

‘Un món de músiques’ se suma a altres cicles programats per l’IVC a l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló com ‘Territori CS’ i ‘Auditori Jazz Club’, a més de la programació de música clàssica i de les propostes familiars i didàctiques.

Les propostes de l’Auditori, juntament amb les del Teatre Principal, les del Museu de Belles Arts i les de l’Espai d’Art Contemporani, sumen més de 150 activitats dins d’una temporada que porta per lema ‘Retroba’t amb la cultura’. Tota la programació de l’IVC Castelló es pot consultar en el web ‘https://ivc.gva.es/‘, en el qual també es pot descarregar el llibret trimestral.

No hay comentarios

Dejar respuesta