Xàtiva homenatjarà el 9 d’octubre a les persones i organitzacions que ajudaren en la lluita contra la pandèmia

Rebran el seu reconeixement col·lectius com ara els sanitaris, les forces de seguretat, el comerç, alguns serveis municipals i col·laboradors altruistes

L’Ajuntament de Xàtiva homenatjarà el proper 9 d’octubre, dia de la Comunitat Valenciana, a totes aquelles persones i organitzacions que ajudaren a la ciutat en la lluita contra la pandèmia.

D’aquesta manera es substituirà el tradicional acte commemoratiu a la porta de l’Aljama a l’ermita de Sant Josep, per un acte reduït al pati de la Casa de Cultura, en el que tan sols podran accedir les persones i els representats reconeguts.

«Enguany, per motius obvis, no podrem fer el tradicional acte institucional, bàsicament perquè no podem controlar l’aforament, el que ens obliga a tindre que canviar la dinàmica habitual», ha manifestat l’alcalde Roger Cerdà, qui ha explicat que «aprofitarem la data per a homenatjar als valents i valentes que, mentre la majoria estaven a casa confinats, havien de treballar per a que a ningú li faltara de res».

En aquest sentit, es reconeixerà la tasca dels sanitaris, a més d’altres sectors com ara les residències de majors, les associacions comercials, el establiments del xicotet comerç, els treballadors de les grans cadenes d’alimentació o les forces i cossos de seguretat. També rebran el seu reconeixement serveis com ara el de la neteja, la Brigada, o el departament de Benestar Social.

A més a més, també s’aprofitarà l’acte per tal d’homenatjar a més d’una desena de veïns i veïnes de Xàtiva i col·laboradors que de forma altruista cooperaren en un moment tan complicat com van ser les primeres setmanes de la pandèmia.

«A tots eixos particulars i col·lectius que treballaren per a que tothom puguera tindre les seues necessitats cobertes, aquest xicotet homenatge per donar-los les gràcies», ha expressat Roger Cerdà.

L’acte tindrà lloc a les 12 hores al pati de la Casa de Cultura de Xàtiva, i l’accés estarà limitat als participants de l’homenatge per motius de seguretat sanitària. No obstant, està prevista la retransmissió de l’acte a través de les xarxes socials municipals.

No hay comentarios

Dejar respuesta