El Castell de Xàtiva tindrà senyalització intel·ligent per millorar l’experiència al visitant

La connexió es farà a través d’una aplicació que oferirà informació geolocalitzada, narració d’àudio i realitat augmentada entre d’altres

L’Ajuntament de Xàtiva realitzarà actuacions al Castell de Xàtiva per a la instal·lació de senyalització intel·ligent amb la intenció de millorar la indicació de la circulació de les persones durant la seua visita a la fortificació. Aquest treball serà dut a terme per l’empresa Soltec ESVI 2012, amb una inversió de 36.300 euros.

Junt amb aquesta nova senyalització, que busca una estètica moderna i integrada per contribuir a configurar un producte turístic cultural a Xàtiva, s’instal·laran també un sistema de balises al llarg del recorregut pel castell, que permetrà al visitant accedir amb immediatesa a diferents nivells d’informació relativa a les parts del castell i a la seua història.

Aquesta actuació contribueix a la millora de l’equipament per a l’ús i interpretació del Castell de Xàtiva i fomenta d’aquesta manera la configuració d’aquest producte per al municipi amb una important adequació i interpretació de l’espai per afavorir l’experiència turística.

El servei de senyalització intel·ligent permetrà orientar al visitant i facilitar la seua experiència mitjançant la tecnologia smart city. La connexió es farà a través d’una aplicació creada expressament per a aquest fi, permetent tenir informació geolocalitzada i completa del castell a la mà i convertint-lo en un territori intel·ligent connectat.

Aquesta APP comptarà amb narració en àudio i estarà acompanyada de vídeos, fotografies d’alta resolució i en 360º, imatges històriques, infografies 3D i mapes interactius. A més a més es podran augmentar el nombre d’idiomes (fins i tot llengua de signes), i disposarà d’un sistema integrat de realitat augmentada que superposarà dades, recreacions 3D o curiositats sobre la imatge real captada.

«Aquest projecte va a permetre que qualsevol visitant al Castell puga gaudir millor de l’experiència, especialment les persones amb deficiència visual o auditiva. La intenció és aconseguir un Castell adaptat, inclusiu i accessible, en definitiva un castell del segle XXI» ha manifestat la regidora de Turisme Raquel Caballero.

No hay comentarios

Dejar respuesta