Xàtiva Unida demana que es destine part del pressupost d’enguany al manteniment dels centres educatius

En el darrer mes de setembre s’han registrat diverses demandes no ateses respecte al manteniment en els centres educatius de la ciutat. Sabem que queden pendent peticions de millora dels espais, i vist que el percentatge d’execució de l’actual pressupost no arriba al 50%, Xàtiva Unida demana augmentar la partida destinada a manteniment de centres fins a 150.000€ anuals.

Xàtiva Unida, que en l’anterior legislatura va impulsar un contracte únic per al manteniment de centres educatius, de forma que es simplificava el procés de petició i s’estalviava, unificant preus per a totes les actuacions, pensa que en estos moments és importantíssim atendre les necessitats dels centres en este tema.

Ara més que mai ,l’adequació de l’espai és requisit per a complir amb les demandes sanitàries, per tant no podem deixar d’atendre aquestes peticions.

La data d’obertura de l’actual expedient del contracte de manteniment de centres educatius va ser en març de 2019, per tant a dia d’avui podria estar executat el 75 % o més del valor estimat del contracte, es a dir 126.750€ i segons les dades a les que hem tingut accés, en gener de 2020 sols s’havien fet intervencions per valor de 26.415€. No entenem perquè no s’ha fet ús de la resta de diners disponibles en este contracte sobretot sabent que hi ha necessitats per part dels centres educatius.

En aquest sentit Amor Amorós “Sempre hem defensat que una educació de qualitat requereix d’unes instal·lacions de qualitat i creguem que podem buscar solucions ara que disposem del pressupost que enguany no s’ha pogut executar . Per suposat donem suport a totes les reivindicacions dels equips directius. Sabem que hi ha peticions de millora dels espais que són d’altres anys però amb el compromís d’augmentar els diners en el contracte de manteniment, amb un estudi del departament per prioritzar-les i amb les actuacions del Pla Edificant podem tindre els centres al dia abans que acabe l’actual legislatura, tal i com va prometre l’actual equip de govern PSOE-Cs . L’educació pública cal defensar-la amb fets.”

No hay comentarios

Dejar respuesta