Educació presenta la nova web per al procés d’admissió d’alumnat per al curs escolar 24/25

  • La plataforma adminova.gva.es facilitarà a les famílies el procés d’admissió i matriculació en totes les etapes, així com en Escoles d’Idiomes, Ensenyaments Esportius, Música i Dansa i cicles d’Arts plàstiques i disseny
  • El 24 de maig s’inicia el procés d’admissió en Formació Professional, el 30 de maig comença en Infantil i Primària i el 4 de juny en ESO i Batxillerat

El conseller d’Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira, ha presentat aquest matí la campanya d’admissió d’alumnat en la Comunitat Valenciana per al curs 2024/2025.

Les principals novetats d’aquesta campanya respecte a altres anys són, d’una banda, la implantació del districte únic, a través de qual s’eliminen les limitacions geogràfiques i les famílies tindran la possibilitat de triar el centre que més s’adapte a les seues conviccions i a les necessitats dels seus fills. I per un altre el llançament d’una nova web, adminova.gva.es, a través de la qual es podran fer totes les gestions.

Es tracta d’una web senzilla i intuïtiva amb la qual es pretén facilitar l’experiència a l’usuari en el procés d’admissió i matriculació. Compta a més amb versió responsive que permet realitzar l’admissió des de qualsevol dispositiu.

La nova web mostra la informació per etapes educatives, indicant les dates de cada fase del procés que s’aniran habilitant a mesura que s’acosten les dates. D’aquesta manera, a través d’adminova.gva.es es podrà fer el procés per a Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat i Formació Professional, però també d’Escoles d’Idiomes, Ensenyaments Esportius, Música i Dansa i cicles d’Arts Plàstiques i Disseny.
Rovira ha donat algunes dades de l’admissió per al pròxim curs. “Si hi ha algú especialment pendent de l’admissió, any rere any, són les famílies dels xiquets que comencen etapa escolar als tres anys. Per al pròxim curs s’oferiran 46.477 llocs escolars en el curs de 3 anys d’Infantil, per a un total de 41.560 nascuts en 2021. Hi ha per tant més oferta que demanda”, ha explicat.

Aquestes places per a tres anys de distribuiran de la manera següent per províncies. A València s’ofereixen 23.945 places, de les quals 15.678 són de la pública i 8.267 de la concertada; a Castelló hi ha un total de 5.756 places oferides. D’elles, 4.809 són de l’escola pública i 947 de la concertada; i a Alacant s’ofereixen 16.776 places totals. D’elles, 13.603 són públiques i 3.173 per a la concertada.
Respecte a Batxillerat, etapa en la qual, al costat d’Infantil, cal fer el procés d’admissió -ja que en Primària i ESO només fan el procés els qui volen canviar de centre-, la previsió de places és de 37.040 per a una estimació de matrícula de 34.286. Són 2.754 places més que les d’aquest curs en vigor. Es tracta de dades estimades en funció de la matrícula real d’aquest curs.

Per províncies l’oferta de places és de 18.595 a València, de les quals 13.670 són públiques i 4.925 són concertades; a Alacant 14.127 , de les quals 12.423 són públiques i 1.704 concertades i a Castelló 4.318 , de les quals 3.938 són públiques i 380 són concertades.

A la campanya, amb versió en castellà i valencià, se li donarà difusió en tota la Comunitat Valenciana a través de les xarxes socials, mitjans impresos i digitals, espots de televisió i tascons de ràdio. A més, s’instal·laran opis en les tres províncies i podrà veure’s la campanya en autobusos, metre de València i Tram d’Alacant. “Es tracta d’una informació fonamental per a les famílies, que han d’estar ben informades del procés”, ha assenyalat el director general de Centres Docents, Jorge Cabo.

Procés d’admissió

El procés d’admissió començarà aquest divendres amb Formació Professional. Del 24 de maig al 3 de juny es presentaran les sol·licituds per a fP bàsica, grau mitjà o superior i cursos d’especialització. En FP bàsica de segona oportunitat les sol·licituds es presentaran del 15 al 19 de juliol, i en programes formatius de qualificació bàsica del 4 al 10 de juliol.

La presentació de sol·licituds per a sol·licitar plaça en Infantil i Primària, així com en Centres d’Educació Especial o Unitats Específiques en Centres Ordinaris, es realitzarà del 30 de maig al 6 de juny.

Per part seua, la presentació de sol·licituds per a l’alumnat de Secundària i Batxillerat serà del 4 al 10 de juny

No hay comentarios

Dejar respuesta