Educació inicia la implantació de programes d’atenció a la diversitat en els instituts de Xàtiva

La regidora d’Educació, Amor Amorós, junt als dos instituts públics de secundaria de la ciutat, Josep de Ribera i Lluís Simarro, ha començat a treballar per a que el proper curs 2017-2018 s’implanten els programes d’aula compartida (PAC) que la Conselleria ofereix com a mesura extraordinària d’atenció a la diversitat. De fet, ahir, en Junta de Govern, es va procedir a la signatura de l’acord.

Aquest programa d’atenció a la diversitat està especialment dirigit a l’alumnat amb dificultats d’adaptació al medi escolar i a l’entorn educatiu, amb risc d’exclusió social i/o amb conductes disruptives i amb seriosos problemes d’absentisme escolar. L’acord estableix i desenvolupa accions coordinades d’intervenció i integració socioeducativa per a fomentar la integració de l’alumnat amb necessitats específiques d’adaptació, recolzant-lo en el seu itinerari educatiu i en la seua etapa de transició a la vida formativa i laboral, així com per a previndre l’absentisme i el fracàs escolar prematur. El projecte educatiu es durà a terme en els instituts i en les dependències proporcionades per l’Ajuntament.

Amorós considera que «aquest és un programa destinat als alumnes que tenen més dificultats en la seua escolarització. Crec que és molt important destinar els esforços a aconseguir que aquestos xiquets i xiquetes no abandonen. A més a més, pense que és un programa que millorarà la convivència en els centres, ja que si aconseguim motivar i fer feliços a aquestos alumnes milloraran les relacions tant amb els companys com amb el professorat. El fet de tindre horari lectiu fora del centre educatiu i amb aprenentatges pràctics crec que pot resultar molt atractiu per als alumnes», ha conclòs la regidora.

No hay comentarios

Dejar respuesta