Dijuos dia 10 presentació del llibre titulat “La plaça de bous de Xàtiva en el segle XXI”

Dijous que ve, dia 10 de febrer a les 7.30 de la vesprada a la Casa de la Cultura de Xàtiva acollirà la presentació del llibre titulat “La plaça de bous de Xàtiva en el segle XXI”. L’acte comptarà amb la presència de l’alcalde de la ciutat, Roger Cerdà, el Director del Centre d’Assumptes Taurins de la Diputació de València Toni Gàzquez i matadors de bous molt significats en la història d’aquesta plaça, José Pacheco El Califa, Vicente Barrera i Vicente Ruiz el Soro.

En ell, Enrique Amat traça un recorregut pel que ha sigut l’activitat del cus xativí en el que portem transcorregut d’aquest segle XIX. Història, anècdotes, els festejos que es van celebrar amb motiu de la inauguració del cus, la coberta de la plaça, la la vesprada de la reaparició del Soro en els ruedos, la presència de l’escola de tauromàquia, la celebració d’un concert de Elton John i altres temes, així com els actes de commemoració del centenari de la plaça.

El llibre, luxosament il·lustrat a tot color i que compta amb una portada dels germans Mateo i disseny d’Avanç Taurí, ha sigut editat amb el patrocini de la Diputació de València i l’Ajuntament de Xàtiva i la col·laboració de les tres entitats taurines de la ciutat, com la Penya Taurina Socarrats, el Club Taurí Punteret i l’Associació Cultural Che que Bou.

Article extret de:Tauroimagenplus.- Cronica de E. Amat

Fotografía de Mateo de Tauroimagenplus

No hay comentarios

Dejar respuesta