Xàtiva adequarà alguns vials municipal amb en la vessant nord-oest de la Serra Grossa

Els vials proposats es troben a la cara nord-oest de la Serra Grossa i l’actuació té l’objectiu de previndre els incendis forestals

L’Ajuntament de Xàtiva ha rebut una subvenció de 12.772 euros per part de la Diputació de València destinada a la gestió forestal i a la prevenció d’incendis forestals. Aquesta ajuda servirà per a l’adequació d’alguns vials del terme municipal en la vessant nord-oest de la Serra Grossa.

Aproximadament el 36% de la superfície del terme municipal de Xàtiva correspon a terreny forestal segons el Pla d’Acció Territorial Forestal de la Comunitat Valenciana. Xàtiva compta amb un Pla Local de Prevenció d’Incendis Forestals (PLPIF) aprovat per la Conselleria i en el context d’aquest Pla i de les ajudes convocades per la Diputació de València es pretén escometre l’adequació de la xarxa de vies forestals per a garantir la transibilitat dels vehicles autobomba al nostre territori.

Els vials proposats parteixen de la zona la Caturla, al sud-oest de la zona de Bixquert, en direcció a la cara nord-oest de la Serra Grossa cap a la carretera CV-620 que dóna accés al Paratge Natural de la Cova Negra. Aquests trams proporcionen un recorregut circular al voltant de la zona de Bixquert, Cova Negra i les serres Vernissa i Grossa.

L’adequació d’aquest tram permetrà la creació de dos recorreguts circulars de menor longitud donant accés a totes les zones de major perillositat definides al PLPIF. Les actuacions proposades són l’adequació de l’amplària del vial, actuacions sobre la capa de rodadura, estabilització de sòls i drenatge.

«Considerem aquestes intervencions necessàries ja que estem parlant de rebuig, neteja i retirada de la vegetació, així com el refinament i el planatge dels camins amb les corresponents obertures de cunetes. D’aquesta manera podrem adequar els vials al vessant nord-oest de la Serra Grossa per a la prevenció d’incendis forestals» ha manifestat la regidora de Medi Ambient Reme Sinisterra.

No hay comentarios

Dejar respuesta

veinte − diecinueve =