Les falles de Xàtiva ja compten amb la seua pròpia obertura musical

L’esdeveniment està organitzat per la Junta Local Fallera de Xàtiva i amb la col·laboració de la Regidoria de Gran Teatre i la de Falles de l’Ajuntament de Xàtiva.

Ahir diumenge les Falleres Majors de Xàtiva Patricia i Marives, junt amb les seues corts d’honor, acompanyants i les diferents comissions de la ciutat, varen gaudir al Gran Teatre de Xàtiva del concert, oferit per la Societat Musical La Primitiva Setabense, on s’han interpretat els pasdobles guanyadors del Concurs Nacional de Pasdobles Ciutat de Xàtiva que es porta celebrant des de l’any 2015.

Les falles de Xàtiva ja compten amb la seua pròpia obertura musical, s’ha presentat el pasdoble que des d’ahir identificarà a les Falles de Xàtiva. Aquesta peça musical s’anomena la Peixca de l’Aladroch, en honor a la primera falla plantada a Xàtiva a l’any 1865. És la creació del compositor i director de la Música Vella Saül Gómez

La regidora de falles, María Beltrán, va destacar en la seua intervenció, el valor d’aquest fet. La regidora va anunciar que en 2023 hi haurà una nova edició d’aquest concurs. S’ha editat un CD amb els pasdobles guanyadors dels concursos que vénen celebrant-se des de 2017, que ja tenen com a títols els noms de les falleres majors de Xàtiva. «Gràcies a la Junta Local Fallera i a la Música Vella s’ha pogut dur a terme aquest concurs de pasdobles que és molt important per a les falles de Xàtiva, la segona ciutat on es van començar a plantar monuments», ha afegit Beltrán.

En 2016 va tindre lloc el primer concert de pasdobles fallers, celebrant-se l’any següent el primer concurs. Des d’aleshores, els pasdobles guanyadors han portat els noms de les falleres majors de Xàtiva de cada exercici. «Aquest acte porta celebrant-se des dels darrers anys per tal d’aprofundir en la cultura musical, ja que no entenem les falles sense les notes musicals que ens acompanyen en tots els actes. Des d’aleshores han hagut quatre concursos, amb deu peces que volíem que perduraren en el temps, i per això hem decidit realitzar aquest disc recopilatori que a banda dels pasdobles guanyadors també comptarà amb peces conegudes» ha explicat el president de la Junta Local Fallera Jesús González.

Es pot adquirir en diferents punts de venda al preu de 5€ o a la plataforma de reproducció de música Spotify. Els diners aconseguits amb la venta del disc es destinaran als afectats i afectades per l’erupció del volcà de la Palma. «Ens posarem en contacte amb una persona xativina que viu allí i per això la nostra intenció és ajudar en aquest sentit, ja que sempre destinem els beneficis a caires benèfics», ha afegit Jesús González.

No hay comentarios

Dejar respuesta