EL PSPV-PSOE denuncia la falta de Radiòlegs a l’Hospital de Xàtiva

  • El portaveu de sanitat del PSPV-PSOE en les Corts Valencianes i la direcció comarcal socialista es reuneixen amb la Junta de Personal de l’Hospital de Xàtiva i denuncien la situació del centre.
  • El diputat socialista adverteix d’un estiu amb centres de salut buits de metges i d’unes urgències col·lapsades.

El portaveu de sanitat del PSPV-PSOE en les Corts Valencianes, Rafa Simó, es va desplaçar el dimecres fins a l’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva per a reunir-se amb la Junta de Personal del centre hospitalari, a petició dels professionals sanitaris, per a recollir les denúncies que els representants sindicals traslladen sobre la precària situació del servei mèdic de l’hospital i la deterioració de l’assistència sanitària en radiologia, pediatria i mamografia.
El diputat socialista, acompanyat del secretari comarcal Roberto Granero i de l’alcalde de la ciutat, Roger Cerdà, així com de la també diputada i regidora, Xelo Angulo, va recollir una multitud de situacions que els representants sindicals consideren com a «crítiques» i que posa en greu perill l’adequada prestació sanitària no sols a l’hospital, sinó en el conjunt del departament de salut Xàtiva-Ontinyent, amb la política de retallades i la volta a la privatització de serveis que ha iniciat el nou govern del PP i de VOX.
Els professionals mèdics manifesten una «enorme preocupació» per la realitat que viu l’hospital i assenyalen la pèrdua de radiòlegs que no és reposada per Conselleria així com la falta de manteniment en les màquines del servei de mamografia, que ha quedat inoperatiu per l’absència d’inversió i per avaries tècniques no solucionades. Els representants sindicals advertixen, a més, de la pèrdua generalitzada de pediatres tant a l’hospital com en els consultoris mèdics dels pobles que conformen el departament de salut.
Durant la reunió, la Junta de Personal es va mostrar molt crítica tant amb els problemes estructurals de l’Atenció Primària, com amb la dificultat en la qual s’està trobant l’hospital per a realitzar un diagnòstic òptim i un seguiment posterior dels tractaments contra el càncer. En 2022, la Unitat de Prevenció del Departament Xàtiva-Ontinyent aconseguia l’índex de participació de cribratge més elevat de la Comunitat Valenciana amb un 92% de dones citades sotmetent-se a revisions mèdiques prèvies permetent una detecció precoç de fins a un terç dels casos de càncer de mama diagnosticats.
Els representants mèdics van traslladar al portaveu socialista el malestar davant el problema de cobertura de les vacants existents entre els facultatius, la saturació del servei d’urgències per la falta de personal i el buidatge progressiu de metges que busquen majors condicions laborals en la medicina privada. Fan responsable directament a Conselleria en imposar» els canvis sense cap negociació col·lectiva prèvia». La Junta de Personal trasllada també «l’obstaculització que s’està produint a la conciliació laboral de les i els treballadors de l’hospital» i anticipen «un estiu calent sense metges ni professionals sanitaris en els centres de salut».
El PSPV-PSOE s’ha compromés a realitzar un seguiment periòdic de la situació del departament de salut i denúncia l’ocultació de les llistes d’espera i el canvi en el criteri de la seua publicació que ara es produïx cada 6 mesos enfront del caràcter mensual del Govern del Botànic. «En un any de govern, les llistes d’espera s’han disparat en el departament de salut Xàtiva-Ontinyent i el Partit Popular seguix sense presentar el seu famós pla de xoc i la recepta màgica que anunciaven quan estaven en l’oposició», assenyala Rafa Simó, qui també ha acusat el govern de Mazón de «deteriorar deliberadament la sanitat pública per a promoure els negocis de la sanitat privada dels seus lobbies».

No hay comentarios

Dejar respuesta