Desmantellen un laboratori de droga en un habitatge de Xella

La Guàrdia Civil de València desmantella un laboratori de droga en la localitat de Xella (València), confiscant més de 300 plantes de marihuana i detenen al responsable.

Els agents de la Guàrdia Civil, en la seua labor de prevenció, es van adonar de l’important increment d’activitat en un habitatge de la comarca de La Canal de Navarrés. Davant la sospita de què poguera tractar-se d’una activitat il·legal, els agents van donar principi a l’Operació ‘LALOGON’, per a la qual han sigut necessaris 8 mesos d’àrdua investigació.

Després de la realització de nombroses vigilàncies, es va poder constatar la realització d’activitats sospitoses en l’habitatge, apuntat a l’existència d’un laboratori clandestí a l’interior, la qual cosa es va constatar en el registre efectuat. En aquest, es va poder confirmar que es tractava d’una instal·lació realitzada per personal amb coneixements i instal·lada per a perdurar en el temps, podent albergar moltes més plantes de les localitzades en el moment del registre.

Tot el trobat a l’interior de l’habitatge evidenciava el grau de professionalitat de la instal·lació, quedant patent que es tractava d’un laboratori en tota regla, des del qual es distribuïa la droga cultivada en el seu interior.

El cultiu localitzat comptava amb un avançat sistema de reg i climatització, així com amb llums d’alta intensitat i fertilitzants especials. Tot això ressaltava la sofisticada tècnica de cultiu emprada, que hauria permés obtindre una elevada quantitat de marihuana d’alta qualitat, destacant complexitat de l’operació, ja que es tractava d’un cultiu d’alta tecnologia i perfectament ocult a la vista dels ciutadans que comptava amb nombroses mesures de seguretat.

Durant el registre s’han confiscat 330 plantes de marihuana, a més dels següents instruments: 2 bidons de potenciador del creixement, 3 paquets de bosses de buit, 130 jardineres, 4 motors aire condicionat, 2 deshumidificadors, 1 màquina centrifugadora, 4 filtres de carboni, 12 tubs negres extensibles, 6 calaixos d’extracció de la ventilació, 4 filtres de carboni, 33 ventiladors, 94 llums halògens, 2 esplit d’aire condicionat, 20 sacs d’assecat, 94 balastos i 1 quadre elèctric i 2 depòsits d’aigua.

En l’operació ha sigut detingut un home de 31 anys i de nacionalitat albanesa a qui se li atribueix un delicte de cultiu i elaboració de drogues i un altre de defraudació de fluid elèctric.

Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 3 de Xàtiva.

No hay comentarios

Dejar respuesta