La Generalitat augmenta un 275% el pressupost destinat al SAD Dependència a Xàtiva per a 2023 i 2024

L’ajuda per al Servei d’Ajuda a Domicili per a les persones dependents passa dels 145.000 euros en 2022 als 400.000 en l’actual i el proper any

Xàtiva,28 dmarç de 2023.- L’Ajuntament de Xàtiva rebrà per al Servei d’Ajuda a Domicili (SAD) destinat a persones dependents, durant aquest any 2023 i el proper any 2024, un total de 400.000 euros anuals, el que suposa un augment del 275% atès que el passat any 2022 l’ajuda va ser de 145.000 euros.

Aquest increment se suma als 78.683 euros destinats per al Servei d’Ajuda a Domicili municipal, pel que el pressupost total que destina la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives a la capital de la Costera arriba fins als 478.683 euros, als quals cal sumar els 8.742 euros aportats per part de l’Ajuntament.

El servei d’Ajuda a domicili constitueix un conjunt de prestacions realitzades al domicili de les persones usuàries per proporcionar, mitjançant personal qualificat i supervisat, actuacions preventives, formatives, rehabilitadores i d’atenció a les persones i unitats de convivència amb dificultats per a romandre o desenvolupar-se en el seu mitjà habitual, afavorint la seua permanència i integració al seu entorn i compensant la seua restricció d’autonomia funcional.

Les persones beneficiàries del SAD de Dependència són persones amb reconeguda situació de dependència, mentre que les del SAD poden ser aquelles famílies, nuclis convencionals o persones que es troben en situacions que limiten la seua autonomia o amb la necessitat de recolzament familiar. Entre les prestacions que es realitzen es troben l’atenció de les necessitats de la llar i les cures personals.

«El servei d’Ajuda a domicili és fonamental per prestar ajuda especialitzada i qualificada a persones grans amb dependència que continuen volent viure a les seues llars i on es necessita un major recolzament. Per això potenciem aquest servei, per tal d’aconseguir una atenció màxima i un respir familiar, sense que les persones usuàries hagen d’eixir de les seues residències», ha indicat la regidora de Benestar Social Xelo Angulo.

En el passat any 2022, un total de 65 persones van ser usuàries d’aquest programa (45 dones i 20 homes), sent 29 les beneficiàries del SAD municipal i 36 les del SAD de dependència.

No hay comentarios

Dejar respuesta