El departament de salut Xàtiva-Ontinyent rebrà més de 936.000 euros per a diferents actuacions

La Diputació de València, a través de l’àrea de Salut i Benestar Social, i la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública renovaran els centres de salut valencians amb més de 200 actuacions de reforma, millores en climatització i adquisició d’ aparatage d’última generació, amb una inversió global de 4.770.000 euros que arribarà a tots els departaments de salut i als 266 municipis de la província.

Concretament, el departament de Salut de Xàtiva-Ontinyent sumarà un total de 936.959 euros, que aniran als centres de Xàtiva, L’Alcúdia de Crespins, Benigànim, Pobla Llarga, Canals, Xella, Énguera, Bocairent, Navarrés o Vilanova de Castelló.

En paraules del president de la Diputació, Jorge Rodríguez, “aquest programa en el qual preguntem als departaments de salut en què era necessari invertir per a dignificar l’atenció sanitària, serveix per a millorar la comoditat d’aquests centres d’Atenció Primària i augmentar la seua eficiència”.

L’aportació de la Diputació a aquest pla de millora de centres de salut és de 3.500.000 euros, que serviran per a “incidir en la humanització de l’atenció sanitària per la qual anem apostant des que va començar la legislatura”.

Per la seua banda, la consellera Carmen Montón ha recordat que millorar l’Atenció Primària és una de les prioritats del seu departament, i açò inclou “superar l’obsolescència tecnològica heretada i l’abandó dels centres de salut d’etapes anteriors”.

La inversió per part de la Conselleria ascendeix a 1.270.500 euros i s’emmarca dins del Pla de Dignificació d’Infraestructures Sanitàries, dotat amb un total de 359 milions d’euros per a tota la legislatura i destinat a enfortir la sanitat pública.

Gràcies a aquesta injecció econòmica, els centres sanitaris d’Atenció Primària dels departaments de salut de la província de València podran renovar equipament, disposar de nous equips de climatització, reparar goteres, adquirir lliteres, pintar façanes, adquirir mobiliari, adequar consultes, millorar la il·luminació o substituir calderes, entre altres actuacions que ha repassat la titular provincial de Salut, Mercedes Berenguer.

No hay comentarios

Dejar respuesta

5 × uno =