“D’Arrel”, la trobada de folklore de la Diputació de València, visita Montesa

La tercera edició de les trobades de folklore de la Diputació, “D’Arrel”, que es va inaugurar al mes de juny en Sumacàrcer, visita, entre el divendres 28 de setembre i el diumenge 30, el municipi de Montesa. Organitzada per l’àrea de Cultura, amb el suport i col·laboració de l’Ajuntament de Montesa, “D’Arrel” proposa una programació repleta d’activitats per a tots els públics. En les pròximes setmanes visitarà també les localitats de Quartell i València.

“D’Arrel” pretén donar un aire renovat i un nou sentit a les nostres manifestacions folklòriques, sent respectuosos amb la cultura tradicional, però també donant visibilitat a altres experiències interessants que busquen experimentar amb la fusió d’estils i formes, tendència habitual en el panorama musical contemporani, on els repertoris folklòrics clàssics creixen en instrumentació, timbres i matisos.

Montesa, punt de trobada del folklore aquest cap de setmana

Montesa reprén la programació de “D’Arrel”, amb un cap de setmana replet d’activitats. El divendres, dia 28 de setembre, un correfoc a càrrec dels Dimonis de Montolivet, amb la col·laboració dels coeters dels Templaris de Montesa, recorrerà el trajecte des de la plaça de la Vila a la plaça de la Cultura, a partir de les 23.00 hores. Aquesta cercavila serà el punt de partida per a les diferents activitats que es realitzaran a la localitat.

El carrer Fernando Villapedroso de Montesa acollirà el dissabte 29 de setembre, a les 19.00 hores, una cercavila, en la qual participaran grups de danses de Moixent, Llosa de Ranes o La Granja de la Costera. A les 21.00 hores, Xaranga de la Unió Musical de Montesa i sopar popular patrocinat per l’Ajuntament de Montesa. I, per a tancar el dia, Carles Dénia oferirà un concert a l’emblemàtic Castell de Montesa, a les 23.00 hores.

Per a tancar la trobada “D’Arrel” a Montesa, el diumenge 30 de setembre, estarà dedicat als més menuts. A les 10.30 hores, Tadamús Cultural s’encarregarà de realitzar un taller de danses i balls per a xiquets i xiquetes. En finalitzar el taller, a partir de les 12.00 hores, el públic infantil podrà gaudir del concert de La POP, Petita Orquestra Peiotaire, pensat especialment per a ells. Ambdues activitats es desenvoluparan en la plaça de la Cultura.

No hay comentarios

Dejar respuesta

6 + 8 =