Cultura impulsa la recuperació de les tradicions del Corpus de Xàtiva

L’Ajuntament propicia un acord entre l’Associació del Corpus, la Germandat de Confraries i la Junta Local Fallera per cobrir totes les escenes i personatges de la processó

L’Ajuntament de Xàtiva, de la mà del regidor de Cultura, Jordi Estellés, ha donat un nou impuls a la festa del Corpus a la ciutat. Els darrers anys, aquesta històrica celebració havia patit un cert defalliment pel que fa a la implicació del teixit associatiu. L’Associació del Corpus començava a debilitar-se i, com a conseqüència, l’atractiu de la festa.

Segons relata Estellés, «recentment, l’Ajuntament de Xàtiva instà a configurar de nou la junta de l’associació amb un gran pes específic de l’Escola de Danses de Xàtiva. L’assemblea de l’associació celebrada el passat 23 de març va significar l’entrada de nous membres de la junta directiva. Aquest revulsiu ha significat una intensificació en les tasques de coordinació del programa d’actes de la festivitat».

CORPUS-diaridigital.esDe resultes, Ajuntament i associació s’han coordinat amb la Germandat de Confraries de la Setmana Santa i la Junta Local Fallera per cobrir totes les escenes bíbliques i personatges que desfilen al llarg de la processó. Entre les primeres accions dutes a terme, aquest any s’ha renovat la vestimenta dels gegants.

Així mateix, la nova junta directiva i el regidor s’han plantejat avançar en el nou projecte museístic de Corpus a la Casa Sant Andreu, edifici annex al convent de Sant Domènec. Finalment, amb la clara intenció de salvaguardar el patrimoni cultural vinculat a aquesta celebració, Xàtiva recuperarà els antics gegants conservats a una nau de l’Ajuntament, els quals seran restaurats i ubicats al futur museu.

No hay comentarios

Dejar respuesta