Benestar Social facilita la tramitació telemàtica de les ajudes al lloguer

Es tracta d’unes ajudes que concedeix la Generalitat Valenciana i que, en el cas de Xàtiva, es materialitzen en una aportació de 100 euros al mes durant un període d’un any.

Els serveis socials de l’Ajuntament han informat sobre la tramitació d’aquestes ajudes a un total de 55 famílies. L’import de les ajudes rebudes per famílies de Xàtiva podria superar els 50.000 euros.

La Generalitat exigeix que la tramitació d’aquestes ajudes es faça per via telemàtica. En conseqüència, Benestar Social va habilitar un dispositiu de mitjans tècnics i professionals per ajudar a les famílies sol·licitants a realitzar els tràmits per Internet, facilitant així l’accés a la subvenció.

La regidora responsable Xelo Angulo creu que “la responsabilitat que tenim com a governants és garantir el dret a un habitatge digne a persones i famílies vulnerables i amb risc d’exclusió social a la nostra ciutat”. Per a Angulo “el fet de rescatar persones que porten patint les conseqüències de la crisi molt de temps és allò que ens anima i el que dóna sentit al treball del dia a dia en la nostra àrea”.

La concessió d’aquestes ajudes evita els impagaments dels lloguers d’habitatges com a conseqüència de la falta d’ingressos en la unitat familiar. D’aquesta manera, s’obté un doble objectiu social; d’una banda, se salven situacions de desnonament per impagament i d’altra, s’assegura unes condicions d’habitatge dignes per a les famílies beneficiàries.

No hay comentarios

Dejar respuesta

4 × tres =