Compromís per Barxeta lamenta que EU-ER-AC pacte amb el PP uns pressupostos poc socials

El passat mes de novembre el govern municipal de Barxeta, encapçalat per EU, ens va presentar el seu esborrany de pressupostos. Un document que arribava ja amb un notable retard que ha causat que fins les acaballes de maig de 2017 no s’haja pogut aprovar aquest document bàsic per al bon funcionament d’un municipi. Des del primer moment vam mostrar el nostre desacord amb una proposta que calcava la de l’any anterior com si pràcticament res haguera canviat al nostre poble en 12 mesos.

Davant les nostres objeccions l’alcalde, el Sr. Mahiques, ens va oferir la possibilitat de presentar propostes alternatives per a incorporar-les al pressupost de 2017. Amb aquesta proposta damunt la taula vam registrar un document al que proposàvem la reducció de determinades partides de gasto que a l’any anterior s’havien aplicat amb una despesa notablement inferior a la pressupostada. L’objectiu era que aquests fons ara disponibles junt al superàvit municipal serviren per tal de bonificar les taxes de recollida del fem i clavegueram a la gent del nostre poble. És a dir, estalviar i aprofitar l’estalviat a l’ajuntament per tal que la ciutadania de Barxeta pague menys impostos. A més a més, vam demanar que es repararen els tolls del camí de l’Olivar i els edificis públics danyats per les pluges torrencials de gener.

També va arribar al nostre coneixement que el Partit Popular havia enviat també una proposta de canvis als pressupostos que incloïa la bonificació de la taxa del fem. És per això que ens resulta ara sorprenent i lamentable que EU-ER-AC i PP hagen pactat uns pressupostos que ignoren totalment les nostres propostes, inclosa la del PP que coincidia amb la nostra. No sabem que han guanyat el regidors populars amb aquest acord que permet a l’equip de govern aprovar els pressupostos, però el que ens queda clar és que qui ha eixit perdent és la ciutadania de Barxeta que haurà de fer front al pagament de taxes que serien innecessàries amb una millor gestió dels comptes municipals.

Una aprovació que es va fer a un plenari que considerem que no va complir les mínimes garanties democràtiques: Amb un PP que vota a favor de punts afegits d’urgència i sense la documentació mínima necessària per al seu estudi, que permet l’aprovació d’unes bases de contractació per a un treballador municipal que no compleixen els mínims requisits de transparència i que aprova uns pressupostos als que no ha afegit cap de les seues propostes. De vegades la democràcia es perd des de governs poc escrupolosos, però molt a sovint es perd també amb oposicions com la del PP de Barxeta que pels seus interessos particulars permet que es perjudique a totes les persones del nostre poble.

No hay comentarios

Dejar respuesta

once + 2 =