Cristina Súñer i Empar Penadés abandonen el govern de Xàtiva

Les regidores, que en febrer deixaren de formar part del grup Compromís, dimiteixen per discrepàncies sobre la retirada de l’ordre del dia de l’expedient de modificació de la relació de llocs de treball

Les regidores del grup de no adscrites Cristina Súñer i Empar Penadés han deixat de formar part del govern de la ciutat de Xàtiva a petició pròpia. Les regidores han manifestat la seua voluntat d’abandonar les seues delegacions per discrepàncies sobre la retirada de l’ordre del dia del plenari del punt 2, relatiu a l’expedient de modificació de la relació de llocs de treball: adequació de la valoració dels llocs de treball a les modificacions establertes en els decrets d’organització.

pleno-abril-diaridigital.esVal a dir que el punt s’havia retirat de l’ordre del dia per resolució d’alcaldia on, en la seua exposició de motius, figura que la decisió es pren «amb vista a la millora de del document i en la cerca d’un major consens polític i social», en exercici de les facultats que la legislació vigent atribueix a l’alcalde.

No s’ha volgut aprovar una modificació de la relació de llocs de treball de l’Ajuntament que suposa un increment del pressupost anual de personal d’al voltant de 300.000 euros sense comptar amb el consens dels sindicats. L’alcalde Roger Cerdà ha manifestat que «som un govern de progrés que no dóna l’esquena a les forces sindicals i hem decidit ajornar la decisió sobre aquest assumpte a la propera legislatura, per a seguir parlant en busca del consens»

L’alcalde ha manifestat el seu respecte a la decisió presa per les regidores i ha assenyalat que el context de la proximitat dels comicis electorals municipals ha provocat aquesta situació. Finalment, l’alcalde ha llançat un missatge de tranquil·litat: «aquest alcalde i el seu grup no van a abandonar a ningú i, per tant, garantim la governabilitat de la ciutat durant els propers mesos fins que es constituïsca la propera corporació».

No hay comentarios

Dejar respuesta

dos + seis =