El COR impulsa un pla d’eradicació d’abocadors incontrolats

El Consorci de Residus V5 elabora un pla d’eradicació d’abocadors incontrolats –per als municipis que ho necessiten– de les comarques de la Safor, la Vall d’Albaida, la Costera, la Canal de Navarrés i la Vall d’Aiora. Diferents alcaldes han denunciat l’existència d’espais on es llancen els residus de manera il·legal al·legant que seria de gran ajuda que el COR utilitzara la seua capacitat operativa i financera per pal·liar el problema.

asamblea-corLa retirada de residus consistirà, a petició prèvia del municipi, en una visita a l’abocador per a pressupostar l’actuació i fer un informe, el triatge manual de voluminosos i la posterior càrrega sobre camió. En el cas que es tracte d’enderrocs, es farà amb càrrega mecànica. Posteriorment, es transportaran els residus a l’ecoparc o a una instal·lació de tractament autoritzada. A més, el COR s’encarregarà de la col·locació de senyal dissuasiva en el punt on es produïen els abocaments incontrolats i farà la gestió de cadascun dels residus en el cas que aquests hagen d’anar a punts de tractament concrets.

asamblea-cor-rogelioSegons ha explicat el president Roger Cerdà, els serveis tècnics del COR han fet una estimació preliminar i preveuen que el cost estimat del contracte seria d’uns 280.000 euros per a un període de dos anys. Per finançar el nou servei de neteja d’abocadors, l’import del cost es repercutirà al còmput global de tones de residus per a cada municipi en l’exercici següent. En repartir-se entre tots els objectes tributaris de la localitat, de manera progressiva, tindrà un impacte mínim en el contribuent. El COR aportarà la supervisió tècnica i la coordinació del servei.

D’altra banda, l’assemblea, celebrada ahir, també va servir per a aprovar el pressupost per al 2017 que permetrà limitar la despesa econòmica i augmentar la transparència, així com tirar endavant el projecte d’ecoparcs fixes i ecoparcs mòbils. Amb l’aprovació del pressupost, el Consorci de Residus V5 constituirà al final del 2017 una xarxa de 12 ecoparcs fixes i 11 mòbils, el que significa el 90% del projecte.

No hay comentarios

Dejar respuesta

diecinueve + 13 =