El COR aprova un pressupost de més de 18 milions d’euros per al 2018

L’assemblea del COR va aprovar ahir els pressupostos per al 2018, així com  l’ordenança fiscal per al proper any que cobreix els serveis de transferència, valorització i eliminació de residus així com els ecoparcs.

En total, el pressupost per al proper any s’estima en 18,2 milions d’euros (pels 13,8 del 2017) respecte al cost del tractament, valorització i eliminació; mentre que el cost de la xarxa consorciada d’ecoparcs és de 4,3 milons (pels 975.500 euros d’aquest any).

El COR també va donar a conèixer l’estimació de tones de residus sòlids urbans per al 2018, que s’aproparà a la xifra de 132.000 tones (front amb les més de 129.000 previstes per al 2017). Un 2% més que l’any passat.

Altra de les especificacions que es van mostrar, va ser la de la destinació de les tones de residus, marcada pels criteris de la Direcció General de Qualitat Ambiental i pels criteris econòmics, que repartiran la xifra entre les plantes de Guadassuar, Algímia d’Alfara, Llíria, Caudete, Alacant, Xixona i el EMTRE, amb un cost directe que previsiblement superarà els 12,5 milions d’euros. Aquests destins responen a l’absència al Consorci d’instal·lacions pròpies per a fer la corresponent gestió.

A l’assemblea també es va aprovar la posada en marxa del 100% de la xarxa d’ecoparcs, que contempla avançar amb la implementació d’instal·lacions a Benigànim, Albaida, Ròtova, Enguera, Moixent, Quatretonda, Castelló de Rugat, Jalance i Montesa; fins arribar a la xifra de 25 ecoparcs fixes. En total s’invertiran uns 4,3 milions d’euros, dels quals 229.000€ aniran destinats a les bonificacions de “El meu compte ambiental”.

Altre aspecte és el dels ecoparcs mòbils. Es disposarà de quatre bases per als ecomòbils. La primera d’elles, a Aiora, cobrirà la comarca de la Vall d’Aiora-Cofrents i el sur de la Costera, mentre que la de Xàtiva (on es situarà una base logística), acollirà quatre unitats, les mateixes que a Ròtova, on també hi haurà altra base logística. Ontinyent, per la seua banda, tindrà dos ecoparcs mòbils.

D’altra banda, també hi ha novetats que incumbeixen a l’ordenança fiscal, amb la incorporació de les bonificacions prèviament exposades, la nova redacció respecte a la necessitat de les vivendes de tindre llum i aigua, i la incorporació de trams addicionals intermitjos en l’Ordenança, amb la finalitat de beneficiar el xicotet comerç en relació amb els grans productors.

No hay comentarios

Dejar respuesta