Fran Ferri visitarà Xàtiva para demanar un tracte fiscal just

Demà divendres a la seu de l’Associació Veïnal del Barri Nord-Oest (Abú Masaifa, 9) el síndic de Compromís a les Corts, Fran Ferri, impartirà la xarrada “Fins ací arriba la paciència dels valencians: Finançament just per a viure millor”. Aquesta xarrada s’inscriu dins els actes de la Campanya “Tracte Just” a la Costera que ja porta arreplegades centenars de signatures demanant que el govern de l’estat reforme el sistema de finançament autonòmic i deixe de marginar els territoris valencians.

Aquesta campanya es va iniciar a principis de l’estiu amb la visita de Joan Baldoví, Maria Josep Amigó, Fran Ferri i Àgueda Micó per tal de presentar la campanya #TracteJust. Una campanya necessària, segons fonts del partit, per a un territori que paga a l’estat i rep finançament de l’estat com si fora una comunitat rica, quan és realment una de les pobres. El resultat de les males polítiques d’un Partit Popular, apunten, que va optar per malbaratar recursos i tancar empreses mentre dedicava tot el seu esforç a afavorir els interessos dels especuladors. A hores d’ara som l’11% de la població de l’estat i produïm un 10% del Producte Interior Brut però Rajoy i els seus companys sols ens dediquen un 3,5% de la inversió real.

El 2017 estarem a la cola del finançament públic estatal amb 119 € per habitant, mentre que comunitats més riques que la nostra com Catalunya o Madrid rebran més de 150 i molt lluny dels 405 que rebrà Castella-Lleó. Una discriminació que el propi ministre Montoro ha reconegut, però sense oferir cap solució. No demanem ser més que ningú o que es deixe d’ajudar a qui ho necessite, el que volem és un tracte financer més just que ens permeta prestar una atenció digna a la nostra gent i que ajude a consolidar el nostre potencial de creixement social i econòmic. Una situació que s’ha traduït sobre el terreny en un deute històric de l’estat amb els valencians de més de 16.000 milions d’euros, han conclòs des del col·lectiu.

No hay comentarios

Dejar respuesta