Conclou la Setmana de l’Educació amb l’objectiu convertir Xàtiva en ciutat de xiquets

Durant la darrera setmana, la Regidoria d’Educació ha organitzat el taller “Descobreix els Drets dels xiquetes i les xiquetes” a tots els centres de primària, amb l’objectiu de donar a conèixer els 54 articles amb els drets de la població infantil i els estats, com el nostre, que s’han compromès a defensar-los i promoure’ls. A la convenció es fa referència als drets de llibertat, protecció, dignitat, benestar, educació, joc i temps lliure o a la promoció de la salut.

Amor Amorós, regidora d’Educació, explica que”hem volgut donar-li protagonisme als xiquets i xiquetes en aquesta Setmana de l’Educació que finalitza amb activitats a l’Albereda i que millor manera que celebrant i reivindicant els seus Drets. Per a nosaltres, la població menuda no són sols ciutadans del futur, sinó, com bé defensa la convenció, subjectes de ple dret i, per tant, hem de garantir la seua participació davant tot allò que els afecta”. Amorós anuncia que des de l’Ajuntament “anem a treballar per fer de Xàtiva un municipi de xiquets i xiquetes, i per tant, una ciutat que des de la cultura, el medi ambient, l’urbanisme, l’esport o la seguretat tinga a les persones i la seua qualitat de vida com a prioritat”.

La regidora ha fet una primera valoració positiva. Durant els propers dies, el departament d’Educació avaluarà aspectes de l’organització d’aquesta setmana com ara espais, temps o difusió amb el conjunt de la comunitat educativa. A més, es concretaran propostes que han sorgit durant els diferents fòrums i debats de la setmana, com per exemple les rutes escolars, el Consell de la Infància i un grup de treball per a iniciar la redacció del projecte de “Xàtiva, Ciutat de Xiquetes i Xiquets”.

No hay comentarios

Dejar respuesta

15 − dos =