COMPROMÍS per Xàtiva demana una reunió urgent del Consell Agrari per valorar els danys

El col·lectiu considera prioritària la valoració dels danys al terme de Xàtiva i acordar propostes per pal·liar les pèrdues dels llauradors.

COMPROMÍS per Xàtiva reclama una reunió urgent del Consell Agrari per poder abordar els efectes que les pluges de les darreres setmanes han ocasionat en el camp. Com ha manifestat Josep Maria Sebastià, representant de la formació a l’òrgan col·legiat, “hem parlat amb llauradors i la situació és crítica. S’ha perdut la campanya del caqui i la meitat de la de clementina i clemenula. A més, l’aigua ha desfet molts marges i hi ha produccions d’hortalisses que també s’han llançat a perdre”. És el cas de l’encisam o els espinacs i part de la producció d’all.

COMPROMÍS considera que el Consell Agrari déu reunir-se immediatament per realitzar una valoració dels anys en els cultius i infraestructures, principalment els camins, derivats de la gota freda i establir les iniciatives, en caràcter d’urgència, que pot posar en marxa per ajudar els llauradors i les llauradores xativines. Sebastià també ha assenyalat que cal fer un informe estadístic que reculla anualment les incidències que el clima ha ocasionat en els cultius. “Es tracta d’elaborar una estadística de productes, propietaris, zones i infraestructures afectades per poder plantejar intervencions que puguen introduir millores en el camp en moments de gota freda”, ha dit Josep Maria Sebastià.

No hay comentarios

Dejar respuesta