Compromís fa una crida per la millora ambiental de Xàtiva

Després de diverses activitats de conscienciació cal també fer política i propostes de millora de la nostra ciutat.

El passat dissabte 10 d’octubre un grup de voluntaris organitzat per Compromís per Xàtiva va eixir cap a la Cova Negra amb la intenció de retirar tot aquell fem que fora possible fins la Cova Negra. L’itinerari va seguir el Camí de Sant Antoni fins arribar a un dels més importants paratges naturals xativins que, d’altra banda, també és un important jaciment arqueològic. El resultat del treball dels voluntaris va ser omplir vàries bosses de fem composat per moltes botelles de plàstic, alguna de vidre, altres envasos i deixalles menudes.

Els residus van ser classificats i portats als contenidors corresponents. L’objectiu principal d’aquesta activitat era poder conscienciar a la ciutadania sobre la importància de no embrutar els nostres paratges naturals, però també mostrar la necessitat de millorar l’educació ambiental a Xàtiva.

neteja-compromis-2Creguem necessari que totes les socarrades i socarrats, i també la gent que ens visita, comprenguen la importància tant de no tirar fem als paratges naturals, que són un bé comú que ha de ser cuidat per totes i tots. A més a més, també creguem que cal conscienciar més a la gent sobre el valor del reciclatge i la necessitat de reduir la quantitat de residus i abocar els que fem als contenidors adequats. Una tasca que tenim la impressió que no s’està fent correctament des de l’equip de govern de Roger Cerdà. Tal i com ha indicat el nostre secretari local Ferran Minguet “Els paratges plens de brutícia parlen de l’incivisme d’algunes persones, però també de la falta de conscienciació al respecte i també del poc interès d’un ajuntament que ni neteja ni ensenya a no embrutar.” Ha afegit “Alguna cosa s’està fent malament. La senyalística, les campanyes de conscienciació no estan servint. Crec que alguns perceben la desídia del govern de Roger Cerdà al respecte com una invitació a comportar-se incívicament.”

Tenim clar que cada vegada tractem pitjor un món que és de totes i tots. El govern municipal de Xàtiva no passa de les declaracions d’intencions. S’actua a alguns camps concrets però no s’entra al fons de la qüestió. Això quant no s’entra en regressió com al cas del canvi de polítiques pel que fa al trànsit a la nostra ciutat. Afortunadament hi ha grups de gent conscienciada cada volta més grans que canvia els seus hàbits i lluita per millorar la situació del planeta. Quina llàstima que l’equip de Roger Cerdà no estiga per la llavor de donar suport aquests col·lectius i persones més enllà de les fotos promocionals de rigor. Compromís per Xàtiva creu fermament en les actuacions locals per als canvis globals. Xicotetes accions com les del passat cap de setmana i accions diàries com el reciclatge o la reducció de residus són la nostra manera de donar el suport que les nostres institucions municipals neguen. Continuarem amb aquesta línia de treball de millora de l’entorn comú i de conscienciació de les persones per a un futur millor.

No hay comentarios

Dejar respuesta

1 × 1 =