El Comissari d’Aigües de la CHX visita els efectes de la DANA a La Font de la Figuera

• «Davant la falta de respostes clares buscarem les complicitats que facen falta i no ens tremolarà la mà a actuar per resoldre aquest greu problema que ens han deixat», afirma l’alcalde, Vicent Muñoz, el qual reconeix que la solució passa pel Ministeri de Foment i ADIF, però considera essencial el suport de la CHX en aquest procés.

• L’Ajuntament també ha rebut hui el director general d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Roger Llanes.

L’Ajuntament de la Font de la Figuera amplia la seua ronda de sensibilització sobre el greu problema amb la visita de personalitats a la població, després dels efectes de la DANA el passat mes de setembre. Hui mateix l’Ajuntament ha rebut la visita del Comissari d’Aigües de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, Miguel Polo. Polo s’ha desplaçat cap a les zones més afectades, com el barranc d’Ernesto, on ha mostrat la seua preocupació i predisposició a ajudar.

Des de l’Ajuntament, l’Alcalde agraeix l’interès mostrat pel Comissari i, en general, de totes les visites “que aporten llum a una ràpida solució tan necessària”. Fins a la població també s’ha desplaçat hui el director general d’Agricultura, Roger Llanes, el qual ja va visitar la població els dies propers a la DANA, igual que va fer en el seu moment la Consellera d’agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica , Mireia Mollà.

ADIF organitzava ahir mateix una visita a les obres de reparació de la via ferroviària convencional a la zona que, quasi quatre setmanes després de la gota freda, només ha pogut tornar a posar en servei una de les dues vies del ferrocarril que comunica València i Alacant. Fins allà també va acudir l’alcalde, Vicent Muñoz, el qual va reclamar un major diàleg amb els responsables d’ADIF, davant l’arribada d’una propera DANA. Muñoz va obtenir el compromís davant els mitjans de comunicació del responsable d’ADIF de realitzar un estudi hidrològic per evitar un nou riu a les vies del tren, cosa que l’alcalde espera “es convertisca en una realitat i no siga una simple estratègia davant la premsa que fins allà també es va desplaçar”.

Danys quantiosos

Són destacables les afeccions observades a les zones conegudes com el ‘Barranc d’Ernesto’ i les proximitats a la Cooperativa la Viña, a més de la nova instal·lació de Bodegas Arráez, al camí Fondo, junt a la rambla del Cànyoles, on també s’han tombat tanques de particulars o arrossegaments de formigó dels camins, entre ells el de recent recuperació i asfaltat del ‘Barranc d’Ernesto’. També han estat afectats alguns murs de contenció d’infraestructures municipals com la font de Baix, el camp de Futbol, el mur del frontó i l’accessibilitat al cementeri.

El terme municipal de la Font de la Figuera queda trossejat per l’A-35, la N-344, l’A-33, l’antiga via del ferrocarril (actualment a l’espera d’adaptació de l’ample europeu des de Moixent a l’Alzina) i la línia semi recuperada per la qual passen ara mercaderies, Euromed i per la qual passarà en el futur l’AVE.

No hay comentarios

Dejar respuesta

uno × 2 =