El CJX es desmarca de l’organització de l’acte en memòria de les víctimes del bombardeig

El Consell de la Joventut de Xàtiva ha manifestat el seu desacord amb el rumb que ha pres l’organització de l’acte en memòria de les víctimes del bombardeig. Segons el CJX aquest acte s’ha desviat de la seua finalitat original i ha deixat la recuperació de la memòria de les víctimes en segon pla.

En primer lloc, consideren que l’acte ha assolit una durada i un nombre d’intervencions i actuacions innecessari per a un acte memorialista, que ha fet que la part més destacable del mateix siga l’aspecte artístic. En aquest sentit, el CJX considera que l’acte hauria de tindre una durada i un nombre de participants molt més reduït.

Fora d’entrar a criticar els perfils escollits per a les anteriors ocasions el CJX creu que seria molt més adient que els parlaments de l’acte foren realitzats per experts i representants de les entitats memorialistes, no solament de la segona República espanyola. A més, manifesten que en aquest acte haurien de tenir una participació molt més destacada les entitats de recuperació de la memòria històrica i democràtica que treballen a Xàtiva i la resta del País Valencià, per tal de donar una visió mes d’acord amb el que realment significa la recuperació de la memòria històrica.

D’altra banda, el CJX creu que l’acte ha deixat de d’exercir la funció de recuperació de la memòria històrica per a la qual va ser iniciat pel mateix consell. Segons apunten l’objectiu de recuperar la memòria de les víctimes del bombardeig de Xàtiva és fer entendre que les més de 100 persones que van morir en aquest esdeveniment ho van fer a causa d’una confrontació militar provocada per un cop d’estat contra un règim democràtic i legítim, i que a més, a servir per tal d’instaurar un règim dictatorial en el que la repressió s’utilitzava de manera sistemàtica com a arma de guerra i de sustent del nou règim.

Per tot açò, el Consell de la Joventut s’ofereix a reprendre l’organització de l’acte. En aquest sentit, han conclòs que “ha arribat l’hora d’ampliar la base social en l’organització d’aquest acte que en els últims anys s’ha convertit en un monopoli de Republicans de Xàtiva, allunyant-se de la resta d’entitats i persones interessades en la recuperació de la memòria històrica a Xàtiva”.

No hay comentarios

Dejar respuesta

cinco × cuatro =