Cartas de los lectores: L’Espai Esportiu i Cultural de Sant Pere, un compromís sense complir

L’Espai Esportiu i Cultural de Sant Pere va ser una de les propostes guanyadores dels Pressupostos Participatius de 2017, i i l’única sense finalitzar quan ja s’han realitzat i inaugurat altres propostes que no van resultar guanyadores.

Des de totes les associacions que van participar en l’elaboració del projecte (Muixeranga, el Club Xàtiva Voleibol, el Club Tenis-taula Xàtiva, el club de Gimnàstica Rítmica de Xàtiva, AFADAXA, Teatre la Lluna, AMPA Attilio Bruschetti), la comunitat educativa del CEIP Attilio Bruschetti (famílies, alumnes i mestres), així com dels ciutadans del barri de Sant Pere i els seus voltants, i en general, tots els que van donar suport a aquest projecte demanem que l’ajuntament finalitze les obres de l’Espai Esportiu i Cultural de Sant Pere que es va comprometre a construir.

obras-attilio-bruschetti-0Aquest compromís va sorgir al resultar el projecte de Sant Pere com el segon més votat per la ciutadania, en els que van ser els primers pressupostos participatius, a l’any 2017. Va ser un treball intens i exigent portat a terme per molts agents implicats per tal de dotar al barri d’unes instal·lacions amb les quals no ha contat mai i donar solució, d’aquesta manera, a una mancança històrica.

Un treball que va tindre moltes vessants com són la coordinació de diferents propostes fins arribar al projecte final o l’exposició en diferents espais públics per donar a conèixer els seus objectius i finalitat, així com la descripció del tipus de construcció. A més de l’enorme tasca de mobilització que es va realitzar, amb la qual cosa es va intentar fer conscient a la gent de la necessitat d’una instal·lació d’aquestes característiques, i aconseguir així els vots necessaris per poder guanyar la votació final.

obras-attilio-bruschetti-3En definitiva, vam seguir tots els passos necessaris que enteníem que uns pressupostos participatius com aquestos haviem de tindre fins arribar al nostre objectiu. I tres anys després, les obres continuen totalment paralitzades, tancades amb unes reixes d’obra perilloses i unes restes de material de construcció que també representen un greu perill per a l’alumnat del centre.

A més, amb l’agravi comparatiu de que altres propostes ja han sigut executades i inaugurades, tenint aquestes un menor recolzament per part de la ciutadania (com així ho diu la quantitat de vots obtinguts).

Per tot açò, considerem totalment necessari i prioritari davant qualsevol altre projecte de l’Ajuntament, que es reprenguen i finalitzen les obres del l’Espai Esportiu i Cultural de Sant Pere, com es van comprometre amb els ciutadans de Xàtiva, tant els regidors com l’alcalde de la ciutat, Roger Cerdà.

No hay comentarios

Dejar respuesta

4 × cuatro =